Η γλώσσα των αριθμών είναι η πιο αληθινή, πολλές φορές όμως και η πιο παρακινδυνευμένη. Τα μαθηματικά ίσως να μην μπορέσουν ποτέ να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη λογική. Κανένα λογισμικό δεν φαίνεται να την προσεγγίζει με απόλυτη ακρίβεια, γιατί κρύβει το μυστικό της ζωής, αυτό που την ντύνει με τρόπο ξεχωριστό. Το απροσδόκητο, το μη αναμενόμενο.

Χθες, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ, που ήταν αναμφισβήτητα ο νικητής με 2,5 μόλις μονάδες πάνω από τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές του 2004, έμεινε στους 8 ευρωβουλευτές, όσους δηλαδή και τότε. Το κυβερνόν κόμμα έχασε τρείς, ενώ το ΚΚΕ, του οποίου η Κανέλλη πανηγύριζε μέχρι πρωίας στα κανάλια, απώλεσε πάνω από μία εκατοστιαία μονάδα, μειώνοντας κατά μία έδρα την δύναμή του στην ευρωβουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούσε να χρυσώσει το χάπι της ήττας μέχρι την τελευταία στιγμή δια του εκπροσώπου του, ο οποίος έφερε αδαμάντινο σκουλαρίκι στο αριστερό αυτί (επηρεάζει την ακοή;) έμεινε στο απόλυτο μηδέν, ενώ το μόνο κόμμα που δικαιούται να μιλάει για αύξηση των ποσοστών του, εφ’ όσον από το 4.12% πήγε στο 7.1 κερδίζοντας έναν επιπλέον ευρωβουλευτή, είναι ο ΛΑΟΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σύνολό του λοιπόν (κι αυτό είναι το πιο σίγουρο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί), το πολιτικό σύστημα αποδοκιμάστηκε άγρια από τον μεγάλο νικητή αυτών των εκλογών: Την αποχή του 47.3%.

Θα ακουστούν πολλές γελοιότητες και υπερβολές –συνέβη ήδη- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση (ΤΑ ΝΕΑ) και πολλοί συγκροτηματικοί νταβατζήδες θα επιχειρήσουν να διαχειριστούν την οριακή νίκη του.

Χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου λειτούργησε υποδειγματικά παραμένοντας λιτός και ψύχραιμος. Έδειξε ότι έχει απόλυτη συναίσθηση του τι συνέβη, σε αντίθεση με τους γελωτοποιούς της αυλής. Με πτώση δέκα και πλέον εκατοστιαίων μονάδων του αντιπάλου του, κέρδισε μόλις 2.5% και έδειξε να το αντιλαμβάνεται. Η περίφημη φράση του «δεν χρωστάω σε κανέναν», με αφορμή τις προεκλογικές αλχημείες του συγκροτήματος Λαμπράκη, φάνηκε ότι είχε νόημα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης