Η Porsche και το Υπουργείο Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού του κρατιδίου Baden-Württemberg οργάνωσαν μια εκδήλωση για να τιμήσουν τους 240 νικητές του Βραβείου Ferry Porsche. Από το 2001, οι απόφοιτοι των γενικών και επαγγελματικών λυκείων του Baden-Württemberg με τις καλύτερες επιδόσεις στα μαθηματικά και την φυσική-τεχνολογία λαμβάνουν αυτή τη διάκριση. Στόχος του βραβείου Ferry Porsche είναι να εντείνει την απήχηση των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών, καθώς και να παρακινήσει τους απόφοιτους των λυκείων να σπουδάσουν μηχανολογία.

Ο Dr. Wolfgang Porsche, ο νεότερος γιος του Ferry Porsche και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας, συνεχάρη προσωπικά τους νικητές του βραβείου και ανέτρεξε στο παρελθόν της εταιρίας, στο σχεδιαστικό γραφείο που ίδρυσε το 1931 στη Στουτγάρδη  ο παππούς του, ο Ferdinand Porsche, ο οποίος σχεδίασε εκεί το γνωστό «VW Beetle», ίσως το πιο αναγνωρίσιμο αυτοκίνητο του κόσμου.Το 1948, ο πατέρας του Ferry Porsche κατασκεύασε την Type 356,  η οποία έφερε το όνομα της μάρκας Porsche. Το μοντέλο αυτό αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας και το όνομά του έγινε συνώνυμο των σπορ αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την κλήρωση οκτώ υποτροφιών για θέσεις πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό. Οι τυχεροί νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ο καθένας σε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης τεσσάρων εβδομάδων σε θυγατρικές της Porsche στο εξωτερικό, το εφετινό καλοκαίρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης