Το αμερικανικό είδωλο των extreme sports και η ομάδα του Monster World Rally Team σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα Rally America στο 100 Acre Wood Rally, στο Μισούρι. Η νίκη του Block ήταν η πέμπτη συνεχόμενη στο διήμερο 100 Acre Wood Rally.

O Block πανηγυρίζει έξαλλα την πρώτη του φετινή νίκη«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο δύσκολο και απαιτητικό ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο» δήλωσε ο Block. «Εδώ πήρα την πρώτη νίκη μου σε εθνικό ράλι, επομένως είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που κερδίζω σ’ αυτό το ράλι και νιώθω θαυμάσια που οδήγησα το Fiesta στην 1η θέση για πρώτη φορά. Το Fiesta είναι πολύ διαφορετικό από το αυτοκίνητο με το οποίο αγωνιζόμουν πριν, αλλά τελικά άρχισα να εξοικειώνομαι μαζί του και τώρα το οδηγώ πολύ γρήγορα». Ο Block ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα ένα λεπτό πίσω από τον πρώτο και στην τρίτη θέση. Οι αλλαγές που έγιναν στο μεσοδιάστημα στο Fiesta επέτρεψαν στον Block να κερδίσει σε τρεις από τις δέκα ειδικές, να αναπληρώσει τη διαφορά και να διασφαλίσει τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο Monster Fiesta Rally America car προετοιμάζει η Σουηδική ομάδα Olsbergs Motorsports Evolution (OSME) και βασίζεται στο επιτυχημένο Fiesta Rallycross παραγωγής, που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, το 2009. Η OSME οδήγησε ένα Fiesta Rallycross στην περσινή διάσημη ανάβαση Pikes Peak στην Αμερική και δύο εβδομάδες αργότερα κέρδισε στα X Games. Το τετρακίνητο Monster Fiesta Rally America car του Block έχει τροποποιηθεί, για να πληροί τις προϋποθέσεις της Κατηγορίας Open του Rally America. Φέρει περιοριστή εισαγωγής τούρμπο και παράγει περίπου 330bhp (326PS). Όμως η Monster World Rally Team δεν έχει πολύ χρόνο, για να απολαύσει τον θρίαμβό της, καθώς η ομάδα μεταβαίνει σύντομα στο Μεξικό, όπου ο Ken Block θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA για τη Ford με ένα Focus RS WRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης