Από τη φετινή αγωνιστική σεζόν τα πράγματα αλλάζουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μαζί και τα αυτοκίνητα που θα λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Η Citroen που έχει σαρώσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια ετοιμάζει την είσοδό της με το DS3 WRC. Στόχος της είναι η κατάκτηση του 7ου τίτλου στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη βοήθεια των δύο πληρωμάτων της, τους Sébastien Loeb – Daniel Elena που θα κυνηγήσουν τον 8ο τίτλο τους και τους Sébastien Ogier – Julien Ingrassia που το 2011 θα ακολουθήσουν όλους τους αγώνες με τα χρώματα της Citroën World Rally Team. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν τρία ακόμα DS3 WRC ιδιωτικών συμμετοχών με τους Petter Solberg, Kimi Räikkönen και Peter van Merksteijn θα συμμετάσχουν στο WRC του 2011.

Η Citroën Racing που έχει συμπληρώσει 10 χρόνια συμμετοχής στο WRC είναι έτοιμη για το ντεμπούτο του τρίτου της αυτοκινήτου. Μετά την Xsara και το C4 που κατέκτησαν από τρεις τίτλους, το DS3 WRC θα ξεκινήσει την πορεία του στο Ράλι Σουηδίας (10-13 Φεβρουαρίου). Το αυτοκίνητο είναι μια σύνθεση τεχνολογίας που συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς που έχει θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Εμφανέστερη αλλαγή αποτελούν βέβαια οι διαστάσεις, με το DS3 WRC να είναι σαφώς πιο συμπαγές σε σχέση με το C4. Οι αλλαγές συνεχίζονται κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα όπου πλέον βρίσκεται ένας νέος, σχεδιασμένος από την Citroën Racing, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6 λίτρων. Η κίνηση εξακολουθεί να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, όμως πλέον μέσω ενός μηχανικού σειριακού κιβωτίου και ενός μηχανικού κεντρικού διαφορικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το DS3 WRC παρουσιάστηκε στο περασμένο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι και μέχρι σήμερα δοκιμάστηκε σκληρά ώστε να είναι έτοιμο για τη φετινή αγωνιστική σεζόν που περιλαμβάνει 13 ράλι. Από την παγωμένη Σουηδία μέχρι την έρημο της Ιορδανίας, το WRC αποτελεί μια τεράστια δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές. Το νέο αγωνιστικό όπλο της γαλλικής ομάδας θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν από κοντά και οι Έλληνες φίλαθλοι τον Ιούνιο, οπότε και θα διεξαχθεί το ράλι Ακρόπολις.

Πάρτε μία γεύση από το νέο Citroen DS3 WRC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης