Την πιο αποδοτική έκδοση της C-Class η οποία εφοδιάζεται με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα, παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η Mercedes.

Πρόκειται για την C350 Plug-in Hybrid, που τροφοδοτείται από ένα τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 279 ίππους και τα 600 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 7G-Tronic, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 έρχονται σε 5,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Το πιο εντυπωσιακό είναι η κατανάλωση καυσίμου, με την Mercedes να ανακοινώνει μόλις 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 48 γρ./χλμ. 

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένες στο πορτμπαγκάζ, μειώνοντας το διαθέσιμο χώρο κατά 15 λίτρα σε σχέση με τη συμβατική έκδοση. Μπορούν να φορτιστούν από απλή οικιακή πρίζα σε περίπου 2 ώρες και από σταθμό φόρτισης σε 1 ώρα και 45 λεπτά, προσφέροντας αυτονομία 31 χιλιομέτρων με ηλεκτρική λειτουργία. 

Η νέα έκδοση της γερμανικής μάρκας θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο, ενώ όπως ανακοινώθηκε, τα επόμενα τρία χρόνια θα δούμε άλλα 8 μοντέλα τεχνολογίας Plug-in Hybrid.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος