Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Λίγους μήνες αφού η Toyota προχώρησε στην ανανέωση του κορυφαίου Toyota GR Yaris, ήρθε η ώρα και για τον ερχομό του στη χώρα μας. Τόσο σε χειροκίνητη όσο και σε αυτόματη έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε πως μπορεί κάτω από το καπό του να διατηρεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο 1.600άρη κινητήρα, ωστόσο πλέον η ισχύς από 261 άλογα ανέβηκε στα 280 ενώ και η ροπή από 360 Nm έφτασε στα 390 Nm.

Το 0-100 έρχεται σε 5.2 δευτ. και η τελική φτάνει τα 230χλμ./ώρα ενώ φυσικά υπάρχει τετρακίνηση, με την εταιρία να ανακοινώνει μέση κατανάλωση στα 8.7λτ./100χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο «καυτό» μικρό μοντέλο της Toyota κοστίζει στην Ελλάδα από 66.670 ευρώ για την χειροκίνητη έκδοση και από 70.310 ευρώ για την αυτόματη.

Μιλώντας για κιβώτια ταχυτήτων, να αναφέρουμε πως ενώ το προ ανανέωσης μοντέλο εξοπλιζόταν αποκλειστικά με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το ανανεωμένο GR Yaris έρχεται και με αυτόματο 8 σχέσεων. Με σύστημα μονού συμπλέκτη, το κιβώτιο DAT (Direct Automatic Transmission) συνδυάζεται με paddles στο τιμόνι για αλλαγές.

Εκτός από την αυξημένη ισχύ και το αυτόματο κιβώτιο, το ανανεωμένο μοντέλο φέρνει και αλλαγές σε προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων γίνεται πλήρως ψηφιακός με διαγώνιο 12.3 ίντσες. Μάλιστα στην αυτόματη έκδοση υπάρχει και ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού κιβωτίου και προειδοποίηση όταν οι στροφές του κινητήρα έχουν μπει στο κόκκινο φάσμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης