Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Honda παρουσιάζει αναβαθμίσεις στις εκδόσεις Jazz, όπως και τη νέα έκδοση Advance Sport με νέες στιλιστικές λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου απολαμβάνουν στιλιστική ανανέωση στις εξωτερικές επιφάνειες, νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου και αισθητικές βελτιώσεις στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα ένα νέο υβριδικό σύστημα με την ονομασία e:HEV είναι πλέον διαθέσιμο βελτιώνοντας την οδήγηση, αυξάνοντας την ισχύ και την ικανότητα ρυμούλκησης, χωρίς όμως να επηρεάζονται οι εκπομπές CO2 ή η κατανάλωση καυσίμου.

Οι εκδόσεις Elegance και Advance υιοθετούν μία νέα σχεδίαση μάσκας όπως και πιο σκούρο ένθετο προβολέων. Οι νέοι προφυλακτήρες με τη σειρά τους, συμπληρώνονται από ανάγλυφα κάτω τμήματα, διαμορφώνοντας μία πιο δυναμική εμφάνιση για το Jazz. Τα ανανεωμένα χρώματα για τις ζάντες αλουμινίου της έκδοσης Advance ολοκληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές του μοντέλου.

Το Jazz Crosstar υιοθετεί επίσης αρκετές εξωτερικές αλλαγές που αναδεικνύουν την πιο σκληροτράχηλη, πιο περιπετειώδη εμφάνισή του. Η χαρακτηριστική μάσκα διαθέτει μία έντονη κυψελωτή σχεδίαση και συνδυάζεται με νέους προφυλακτήρες με ασημί ένθετα που είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με προστατευτικό του κάτω μέρους του αμαξώματος, και νέες, ασορτί πλαϊνές ποδιές. Η ανανέωση ολοκληρώνεται με ένα νέο φινίρισμα για τις ζάντες αλουμινίου και την εισαγωγή του νέου εξωτερικού χρωματισμού Fjord Mist blue.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το εσωτερικό, οι εκδόσεις Elegance και Advance διαθέτουν αλλαγές στην επιλογή χρωμάτων, υλικών και φινιρισμάτων, ενώ στο εσωτερικό του Crosstar χρησιμοποιούνται νέες επενδύσεις καθισμάτων. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι το νέο φινίρισμα για το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το μινιμαλιστικό τιμόνι δύο ακτίνων.

Η νέα έκδοση Advance Sport είναι διαθέσιμη μόνο στη νέα αποκλειστική απόχρωση Urban Gray, με μοναδικό φινίρισμα στον εμπρός προφυλακτήρα, στην σπορ μάσκα τύπου πλέγματος καθώς και γυαλιστερούς μαύρους καθρέπτες και ζάντες αλουμινίου 16” που απογειώνουν τη γοητεία του Jazz e:HEV.

Στο εσωτερικό της νέας σπορ έκδοσης, η επένδυση των καθισμάτων συνίσταται σε έναν μοναδικό συνδυασμό μαύρου συνθετικού suede και γκρι συνθετικού δέρματος, ενώ ένα νέο τιμόνι τριών ακτινών, το κεντρικό υποβραχιόνιο και τα πάνελ θυρών αναδεικνύονται με μία εντυπωσιακή κίτρινη ραφή που δημιουργεί αντίθεση.

Η τελευταία γενιά του συστήματος κίνησης e:HEV περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν οικονομικό βενζινοκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τρία έξυπνα προγράμματα οδήγησης που προσφέρουν υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας και ποιοτικής λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 10 kW (14 PS), ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ του στα 90 kW (122 PS), ενώ το μοτέρ-γεννήτρια αποδίδει επιπλέον 8 kW, ανεβάζοντας τη συνολική μέγιστη ισχύ του στα 78 kW (106 PS). ). Ο βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων με άμεσο ψεκασμό έχει κερδίσει σε απόδοση 7 kW με αποτέλεσμα να παράγει μέγιστη ισχύ 79 kW (107 PS). Η ροπή παραμένει στα 131 Nm. Στην έκδοση Advance Sport , η χαρτογράφηση του πεντάλ του γκαζιού έχει αναθεωρηθεί ώστε να προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά την οδήγηση αλλά και βελτιωμένη απόκριση. Επιπλέον, το linear shift control έχει αναβαθμιστεί προκειμένου να προσφέρει στον βενζινοκινητήρα ένα υψηλότερο σημείο αλλαγής ταχυτήτων που προσδιορίζεται στις 6.300 σ.α.λ.

Η σκληρότητα των εμπρός ελατηρίων έχει μειωθεί κατά 8%, ενώ των πίσω έχει αυξηθεί κατά 20%. Αυτή η νέα ισορροπία ακαμψίας εμπρός-πίσω έχει μειώσει τις διαμήκεις δυνάμεις που ασκούνται με στόχο μια πιο εστιασμένη, δυναμική οδήγηση. Όλα τα μοντέλα μπορούν τώρα να ρυμουλκήσουν 500 κιλά, όπως βολικά, μικρά τρέιλερ ή σχάρες μεταφοράς ποδηλάτων.

Το κλειδί για τη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας είναι η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του πλαισίου κάτω από τα εμπρός καθίσματα. Με αυτόν τον τρόπο, το Jazz διατηρεί τα εξαιρετικά ευέλικτα πίσω καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν τη δυνατότητα επίπεδης αναδίπλωσης και επαναφοράς των καθισμάτων στην αρχική τους θέση με μια κίνηση, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης