Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με το τέλος της παραγωγής της Huracán, ο ένδοξος V10 κινητήρας της Lamborghini λέει οριστικό αντίο, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας. Όμως η ιταλική εταιρεία δεν εγκαταλείπει την παραγωγή συναρπαστικών κινητήρων και για να το αποδείξει, αποκάλυψε ήδη τις πρώτες λεπτομέρειες του νέου twin-turbo V8, με τον οποίο θα εξοπλίζεται ο διάδοχος της Huracán.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός ο νέος κινητήρας είναι 4λτ. και αποδίδει 800 άλογα από τις 9.000 μέχρι τις 9.750σ.α.λ. και 731Nm ροπής μεταξύ 4.000 και 7.000 σ.α.λ. Το στροφόμετρο «βαράει» κόκκινο στις 10.000σ.α.λ. ενώ μαζί με τον V8 θα υπάρχουν και 3 ηλεκτροκινητήρες αλλά και ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Πρόκειται για το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων που χρησιμοποιείται και στην Revuelto, αλλά ενώ σε εκείνη ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος πάνω στο κιβώτιο ταχυτήτων και συνδέεται ξεχωριστά από τον κινητήρα, στη διάδοχο της Huracán, ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στην πιο παραδοσιακή θέση μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική ισχύς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως πιθανότατα θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα, με τον V8 να κινεί τους πίσω τροχούς και τους ηλεκτροκινητήρες του μπροστά.

Ο διάδοχος της Huracan, θα παρουσιαστεί τον προσεχή Αύγουστο και οι φήμες κάνουν λόγο πως θα ονομάζεται Temerario ενώ να ξεκαθαρίσουμε πως ο συγκεκριμένος V8 που θα την εξοπλίζει, δεν έχει καμία σχέση με τον υπάρχοντα στην Urus.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης