Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Fiat

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 18:52
Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Fiat

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της, η ιταλική φίρμα, ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, θα παρουσιάσει το εξαιρετικά σπάνιο Fiat 3½ hp.

Το συλλεκτικό αυτό όχημα του 1899 θα εκτεθεί στο «Bonhams London to Brighton Car Run 2019», μία ξεχωριστή διοργάνωση για μοντέλα που έχουν παραχθεί πριν το 1905.

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα του τύπου που διασώζονται μέχρι σήμερα. Έπειτα από πολλά χρόνια θα λειτουργήσει εκ νέου, καλύπτοντας τη διαδρομή μήκους 60 μιλίων από το Hyde Park του Λονδίνου μέχρι τη Madeira Drive του Brighton.

Το συγκεκριμένο Fiat 3½ hp ανήκει στην FCA UK Ltd και αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του National Automobile Museum του Beaulieu. Το ιστορικό όχημα έχει θέσεις για δύο ενήλικες και δύο παιδιά σε διαμόρφωση «vis-à-vis» - οι επιβάτες κάθονται απέναντι από τον οδηγό.

Τροφοδοτείται από έναν δικύλινδρο οριζόντια τοποθετημένο κινητήρα χωρητικότητας 697κ.εκ. που συνδυάζεται με κιβώτιο τριών σχέσεων (δεν διαθέτει όπισθεν) και έχει τελική ταχύτητα 34 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος    

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 18:52