Στο σφυρί η Mercedes του Χίτλερ

Στο σφυρί η Mercedes του Χίτλερ

Το αυτοκίνητο του Γερμανού δικτάτορα και μεγαλύτερου εγκληματία στην ιστορία της ανθρωπότητας θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Worldwide Auctioneers, στις 17 Ιανουαρίου, στο Scottsdale της Αριζόνα.

Πρόκειται για μία σπάνια Mercedes 770K Grosser Offener Tourenwagen, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ την περίοδο 1939-1941 σε διάφορες παρελάσεις των ναζί.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο αξιωματικός των SS, Erich Kempka, με τον ψυχοπαθή Χίτλερ να κάθεται είτε στη θέση του συνοδηγού και να χαιρετά το πλήθος είτε στο πίσω κάθισμα. Έφερε υψηλή θωράκιση, περιλαμβάνοντας αλεξίσφαιρα τζάμια, ειδικό προστατευτικό για την καμπίνα και αλεξίσφαιρες πλάκες στα πλάγια και στο πάτωμα.

Τροφοδοτείται από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 7,7 λίτρων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και αποδίδει 230 ίππους. Η συλλεκτική Mercedes είναι σε άριστη κατάσταση και μέρος των χρημάτων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες του παρελθόντος.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 08:23