Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο κόσμος της Formula 1 είναι ακριβός, πολύ ακριβός. Μιλάμε για ένα μηχανοκίνητο άθλημα το οποίο αποτελεί την βιτρίνα, την επιτομή, την επιστήμη πίσω από κάθε μηχανολογική πατέντα επί τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα γύρω από ένα μονοθέσιο κοστίζουν απίστευτα ποσά και οι ομάδες της Formula 1 έχουν περιθώριο κάθε αγωνιστικό έτος να ξοδεύουν μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο φέτος είναι στα 135 εκατ. δολάρια.

Ανάμεσα στα πολλά ακριβά gadgets που θα συναντήσει κανείς στον κόσμο των μονοθεσίων, είναι και οι θερμαντικές κουβέρτες. Σκοπός τους είναι να κρατάνε τα ελαστικά στην τέλεια θερμοκρασία απόδοσης, δηλαδή από τους 100 μέχρι του 110 βαθμούς Κελσίου. Με αυτό τον τρόπο τα ελαστικά είναι έτοιμα να αποδώσουν σε εξαιρετικό βαθμό ήδη από τον 1ο γύρο.

Το κόστος τους είναι τεράστιο, όμως δικαιολογείται από την απόδοση τους και φυσικά από αυτά που θα αποφέρουν στην ομάδα με ένα καλό αποτέλεσμα. Σε κάθε αγώνα λοιπόν η κάθε ομάδα ξοδεύει 25.000 δολάρια για τις θερμαντικές κουβέρτες των μονοθεσίων με το παρακάτω βίντεο να εξηγεί κάθε λεπτομέρεια γύρω από αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης