Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τόκυο, όπου η Nissan έχει σκοπό να αποκαλύψει μία σειρά από ηλεκτρικά concepts που θα μας επιτρέψουν να ρίξουμε μια ματιά στο ηλεκτρικό μέλλον της φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιαπωνική φίρμα λοιπόν, για να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον, δημοσίευσε ήδη φωτογραφίες από το Hyper Urban, ένα ηλεκτρικό concept SUV που δείχνει τις φουτουριστικές σχεδιαστικές γραμμές που θα ακολουθήσουν τα επόμενα μοντέλα.

Όπως λέει η ίδια η εταιρία, το Hyper Urban  αποτελεί μια προεπισκόπηση του σχεδιασμού και των τεχνολογικών δυνατοτήτων των μελλοντικών ηλεκτρικών προτάσεων της Nissan. Η εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζει από τις γωνιώδεις γραμμές και επιφάνειες, θυμίζοντας μία ακραία μορφή του Ariya.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ υπάρχει λήρης έλλειψη καμπυλών, ο γυαλιστερός μαύρος προφυλακτήρας που δημιουργεί αντίθεση με το κίτρινο χρώμα του αμαξώματος, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία, αλλάζει αρκετά ανάλογα με τη γωνία που «χτυπάει» το φως επάνω του. Παράλληλα, ξεχωρίζει και μία φωτεινή μπάρα LED σε όλο το μπροστινό μέρος. Κοιτώντας από το πλάι, δείχνει ξεκάθαρα πως είναι τετράθυρο, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα επάνω, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ξανά μία LED μπάρα φωτισμού για να ολοκληρώνει το φουτουριστικό σχέδιο.

Το εσωτερικό του Hyper Urban είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό, αλλά σε αυτό το στάδιο, η Nissan έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο μία εικόνα της καμπίνας, που δείχνει το πίσω μέρος.

Για την ώρα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο είδος της ηλεκτρικής κίνησης που διαθέτει το concept, κάτι που πιθανότατα θα γίνει με την έναρξη της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Τόκυο στις 26 Οκτωβρίου. Πώς θα σας φαινόταν τα ηλεκτρικά SUV σε μία δεκαετία να είναι σαν και αυτό;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης