Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αν ο ιδρυτής της Bugatti ζούσε ακόμα σήμερα, στις 15 Σεπτεμβρίου θα γινόταν 142 ετών. O λόγος για τον Ettore Bugatti ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών το 1947, και τα τελευταία 40 χρόνια, το Σαββατοκύριακο που βρίσκεται πιο κοντά στα γενέθλιά του έχει γίνει ένα καθιερωμένο φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που φυσικά λαμβάνει χώρα στο Molsheim, το οποίο  δεν είναι μόνο η τοποθεσία όπου βρίσκεται η σύγχρονη έδρα της Bugatti αλλά εκεί που Ettore Bugatti δημιούργησε το αρχικό του εργοστάσιο στη σεμνή γαλλική πόλη το 1908.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φετινό πάρτι γενεθλίων, 70 οχήματα που φέρουν το όνομά του ιδρυτή ήταν παρόντα για να θυμίσουν την τεράστια κληρονομιά του. Αξίζει να θυμίσουμε πως η εταιρεία Bugatti «πέθανε» στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αναβίωσε τη δεκαετία του 1980, έγινε μέρος της Volkswagen στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της VW ως Bugatti Rimac.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά σύνολα που έδωσαν το παρών ήταν τα Type 32 Tank, Type 35 Type 57G, Type 57C Stelvio, Type 49 Long Wheelbase αλλά και πολλά σύγχρονα hypercars της Bugatti.

Η EB110 μοιράστηκε το χώρο με τις Veyron και Chiron ενώ η Bolide που προορίζεται μόνο για την πίστα, αντιπροσώπευε το αποκορύφωμα των σημερινών επιδόσεων της Bugatti.

Το τριήμερο φεστιβάλ έφερε κοντά τους ιδιοκτήτες Bugatti, αλλά δεν ήταν μόνο μια εκδήλωση για λίγους τυχερούς. Τα οχήματα εκτέθηκαν στο Molsheim για να τα απολαύσει το κοινό, και την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, ορισμένοι δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες Bugatti να παρουσιάσουν τις επιδόσεις αυτών των ιδιαίτερων οχημάτων, προς μεγάλη χαρά όλων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης