Του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πιο συναρπαστικές Κατατακτήριες της χρονιάς, στην πίστα του Μιζάνο, ο Αυστραλός Jack Miller πήρε την 1η θέση, μετά από απίστευτες εναλλαγές θέσεων στην κατάταξη, αφού η ελαφριά βροχή που έπεφτε στο ξεκίνημα των δοκιμών, υποχώρησε γρήγορα και η πίστα – αντίστοιχα γρήγορα – στέγνωσε επιτρέποντας στους 11 οδηγούς που ξεκίνησαν με βρόχινα λάστιχα, να αλλάξουν σε σλικ. Μόνο ο Πορτογάλος Miguel Oliveira ξεκίνησε με σλικ και βέβαια πήρε αμέσως την 1η θέση, η οποία έκτοτε άλλαξε ακόμη 20 φορές ανάμεσα σε 7 οδηγούς! 

 

Τελικά ο Jack Miller με την Ducati του πήραν την Pole Position, μόλις τη δεύτερη στην καριέρα του Αυστραλού σε 131 Αγώνες που έχει στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP. Ο θρίαμβος του Ιταλικού εργοστασίου, που απέχει μόλις 149 χλμ. από την πίστα, συμπληρώθηκε με 6 Ducati στις 7 πρώτες θέσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

2ος στις Κατατακτήριες είναι ο Pecco Bagnaia που θα ξεκινήσει όμως από την 5η θέση, λόγω ποινής που πήρε στις χθεσινές Ελεύθερες Δοκιμές. Έτσι δίπλα στον Miller o Enea Bastianini που γεννήθηκε και μένει στο Ρίμινι, 30 χλμ. από την πίστα, θα δώσει τη χαρά στους φίλους του και την οικογένειά του να ξεκινάει από την πρώτη σειρά και μαζί τους θα βρίσκεται και ο νεοφερμένος στην κατηγορία Marco Bezzechi που προηγείται στη σχετική βαθμολογία των Rookies του Πρωταθλήματος του 2022. 

 

Την δεύτερη σειρά της εκκίνησης ανοίγει ο Ισπανός Maverick Vinales που με την Aprilia του έσπασε το σερί των Ducati. O Bagnaia όπως είπαμε δίπλα του 5ος και τη δεύτερη σειρά κλείνει ο Γάλλος Johann Zarco με μια ακόμη Ducati. Στην τρίτη σειρά ο αδελφός του Valentino Rossi, o Luca Marini (Ducati) και δίπλα του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, o Γάλλος Fabio Quartararo (που προηγείται και στη φετινή βαθμολογία) με την Yamaha του, μπροστά από τον δεύτερο της φετινής βαθμολογίας, τον Ισπανό Aleix Espargaro (Aprilia). 

 

Αυτοί οι 9 πρώτοι οδηγοί αναμένεται να δώσουν και την αυριανή μάχη της νίκης, χωρίς να αποκλείεται κάποιος από τους πιο πίσω να κάνει την έκπληξη, ειδικά αν ο Αγώνας γίνει υπό βροχή, κάτι που είναι πιθανό, σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων. 

 

Η συνολική σειρά της αυριανής εκκίνησης είναι η εξής: 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης