του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Κατακτήτριες 1 στη νέα πίστα Buddh International Circuit στην Ινδία, ο συναγωνισμός ήταν έντονος, αλλά τα αποτελέσματα καθορίστηκαν από την πτώση του Alex Marquez (Ducati), που ουσιαστικά σταμάτησε τη χρονομέτρηση και για τους υπόλοιπους. Έτσι ο Raul Fernandez με την Aprilia έμεινε 1ος, ενώ την πρόκριση πήρε και ο πεσμένος Alex Marquez. Ξεκινώντας τις δεύτερες κατατακτήριες, η ομάδα της Aprilia έκανε λάθος και έστειλε τον Aleix Espargaro στην έξοδο των pits πριν αυτή ανοίξει, με αποτέλεσμα να κρυώσουν μερικώς τα ελαστικά του και να πρέπει να επιστρέψει για να τα ζεστάνει. Ένας σαφώς εκνευρισμένος Espargaro γύρισε στο γκαράζ της Aprilia φωνάζοντας, καθώς είναι τέτοια λάθη που τους στέρησαν πολλούς βαθμούς στο ασιατικό σκέλος της σεζόν πέρυσι.

O Jorge Martin ήταν και πάλι δυνατός

Μετά τα πρώτα περάσματα, ήταν ο Jorge Martin (Ducati) που βρέθηκε στην κορυφή, με τους Luca Marini και Marco Bezecchi (επίσης με Ducati και οι δύο) να συμπληρώνουν την προσωρινή πρώτη σειρά της εκκίνησης, ενώ ο Marc Marquez (Honda) είχε μια ελαφριά πτώση, χάνοντας το μπροστινό στην 3η στροφή.
Σύντομα, ο Marco Bezzecchi πέρασε στην πρώτη θέση, αλλά ο Jorge Martin απάντησε, με τους αναβάτες να επιστρέφουν μετά από αυτό στα pits για τις τελικές ετοιμασίες.

Από την πρώτη σειρά και την 3η θέση ξεκινά ο Pecco Bagnaia

Όταν βγήκαν και πάλι στην πίστα, ο Francesco Bagnaia (Ducati) ανέβηκε στη 2η θέση, αλλά αμέσως μετά ο Marco Bezzecchi μετακίνησε το σημείο αναφοράς στο 1:43.947, ανεβαίνοντας και πάλι στην προσωρινή pole position, με τον ομόσταυλό του, Luca Marini να παίρνει την τρίτη θέση.
Στην επόμενη προσπάθεια, ο Bagnaia πήρε και πάλι την τρίτη θέση, όμως μετά έχασε τα φρένα στην 1η στροφή, βγαίνοντας εκτός διεκδίκησης pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Marco Bez στο δρόμο για την Pole Position στην Bharat

Κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον “Bez” (όπως τον αποκαλούν στο #motogpworldpaddock) ο οποίος κατέκτησε την πρώτη Pole Position και το απόλυτο ρεκόρ της νέας πίστας. Ο Jorge Martin βελτιώθηκε, αλλά συμβιβάστηκε στη 2η θέση, με τον Bagnaia να συμπληρώνει την πρώτη σειρά.
Από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι Luca Marini, Joan Mir και Marc Marquez, μπροστά από τους Johann Zarco (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha) και Maverick Viñales (Aprilia).
Τέλος, στην τέταρτη σειρά βρίσκουμε τους Aleix Espargaro, Raul Fernandez και Alex Marquez, ο οποίος δεν συμμετείχε στις ΚΑΤ2 καθώς βρισκόταν στο ιατρικό κέντρο.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των Κατατακτηρίων Δοκιμών 2:

Practice Classification for IND MotoGP Q2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης