Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο κολοσσός Ninebot από την Κίνα έχει πολλά ενδιαφέροντα projects που τρέχουν, ιδιαίτερα όσον αφορά τις Πολύ φουτουριστικός ο σχεδιασμός του Apex H2.ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Μία από τις εταιρίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της, η Segway, έχει ρίξει το βάρος της τα τελευταία δύο χρόνια στην κατασκευή μιας υβριδικής μοτοσικλέτας η οποία θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνηση και κυψέλες υδρογόνου.

Το σχέδιο πλέον δεν βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς η Segway ανακοίνωσε πως το 2023 θα είναι έτοιμη η μοτοσικλέτα με την ονομασία Apex H2. Πρόκειται για μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα η οποία αντί για μπαταρίες θα διαθέτει κυψέλες υδρογόνου. Αυτό άμεσα λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα που είναι ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, καθώς στην περίπτωση του υδρογόνου απαιτούνται μερικά μόλις λεπτά για να γεμίσει.

Οι Κινέζοι έχουν απλώσει τα σχέδιά τους σε όλες τις μορφές ενέργειας

Η ισχύς της μοτοσικλέτας αναμένεται να είναι 80 ίπποι με εξαιρετική επιτάχυνση στα 0-100Km/h σε μόλις 4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 150Km/h. Το πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει το Apex H2 είναι στο δίκτυο τροφοδοσίας καθώς για την ώρα τουλάχιστον είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα σημεία ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Όπως και να έχει, η Ninibot έχει βάλει πλώρη το 2023 να έχει έτοιμο το μοντέλο και μάλιστα η τιμή του θα είναι κοντά στις 9.000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Honda ετοιμάζει ηλεκτρικό… μπόμπο

Ένωση δυνάμεων για το πρώτο ηλεκτρικό Husqvarna

Το ηλεκτρικό scooter που κοστίζει 300 ευρώ!