Με 15 παγκόσμια πρωταθλήματα, 123 νίκες σε Grand Prix, 18 τίτλους στο ιταλικό πρωτάθλημα, 10 νίκες στο Isle of Man και συνολικά 311 στην καριέρα του, ο θρύλος των δεκαετιών του ’60 & του ’70 αποκτά το δικό του μουσείο.

Αυτός ο ιδιαίτερος χώρος βρίσκεται στο Bergamo, στην πόλη που ζει σήμερα ο μοναδικός αυτός αναβάτης. Σχεδιάστηκε σαν ένα ιδιωτικό δωμάτιο κυπέλλων από τον αρχιτέκτονα Michele Giavarini, έτσι ώστε ο πολυπρωταθλητής να τοποθετήσει τα περισσότερα από 350 τρόπαιά του και αργότερα ο χώρος να είναι ανοικτός για το κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μουσείο περιλαμβάνει μερικές από τις ιστορικές του μοτοσυκλέτες, κράνη, φόρμες και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία εκτίθενται με χρονολογική σειρά. Στο δάπεδο ένα γιγαντιαίο μαυρο-κίτρινο νούμερο 1 και η λέξη “Ago” σε έντονο κόκκινο, θυμίζει σε όλους ότι τα ρεκόρ του Giacomo είναι απλησίαστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η ιστορία της ζωής μου είναι όλη εκεί σε ένα δωμάτιο και το να μπορώ να είμαι εκεί μόνος μου και να περνάω κάποιο χρόνο με τις σκέψεις μου με γεμίζει χαρά”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του ιταλού πιλότου. Το μουσείο θα είναι ανοικτό σε γκρουπ των 8 ατόμων (μάξιμουμ) μέσω κράτησης που γίνεται στη Villa Vittoria Charme and Relax luxury bed & breakfast. Η κόρη του Agostini Vittoria είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του εν λόγω χώρου, που προσφέρει ένα πλήρες πακέτο με διαμονή μιας νύχτας, την επίσκεψη στο μουσείο και ένα δείπνο με το θρύλο!

Αν βρεθείτε κοντά στο Bergamo, σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε. Πριν το κάνετε όμως θα πρέπει να επικοινωνήσετε είτε στο τηλ. +39.035.239209 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@villavittoriabergamo.it

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης