Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε, στην Pontedera (στην Πίζα της Ιταλίας), η εκδήλωση Vespa World Days 2024.

Η πόλη όπου το 1946 γεννήθηκε η Vespa φιλοξένησε, για πρώτη φορά, το ετήσιο ράλι των Vespa Clubs με την ευκαιρία του εορτασμού των 140 χρόνων από την ίδρυση της Piaggio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είκοσι χιλιάδες βέσπες από 55 Εθνικές Λέσχες Vespa και περίπου τριάντα χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και από άλλες ηπείρους επισκέφθηκαν την εκδήλωση.

Vespa World Days

Η μεγάλη παρέλαση, που έγινε το το Σάββατο, έσπασε κάθε ρεκόρ με τουλάχιστον 15 χιλιάδες Vespa που ξεκίνησαν από την Pontedera και παρέλασαν στους λόφους Valdera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρέλαση είχε μήκος πάνω από 16 χιλιόμετρα και συμμετείχαν μοντέλα από κάθε εποχή της Vespa, από τα πιο παλιά και σπάνια 98cc του 1946 μέχρι τα σύγχρονα μοντέλα GTS και Primavera.

Vespa 98

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στους Vespisti που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Elegance και τα Vespa Clubs που συμμετείχαν στο Vespa Trophy.

Το Vespa Trophy είναι ένα ταξιδιωτικό βραβείο, όπου οι λέσχες πρέπει να αποδείξουν τη διαδρομή τους προς την Ποντεντέρα με φωτογραφίες και σφραγίδες από τα σημεία διέλευσης.

Τώρα οι σκέψεις των Vespisti από όλο τον κόσμο είναι ήδη στην επόμενη εκδήλωση, το Vespa World Days 2025, που θα φιλοξενηθεί στην Ισπανική πόλη Gijón.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης