Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το VW eco up είναι μία εξειδικευμένη έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου το οποίο χρησιμοποιεί ως καύσιμο τόσο την βενζίνη όσο και το φυσικό αέριο. Το τελευταίο αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, αξίζει να αναφέρουμε πως τείνει να αλλάξει τα δεδομένα τα επόμενα χρόνια. Ήδη πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν εργοστασιακά μοντέλα που εφοδιάζονται με το συγκεκριμένο κιτ επενδύοντας παράλληλα τεράστια ποσά… Σε αυτή την φωτογραφία φαίνεται που αποθηκεύεται το φυσικό αέριο στο eco up!

Με έκπτωση μέχρι τέλος του έτους
Με λιγότερο από 3 ευρώ καλύπτεις αποστάσεις 100 χιλιομέτρων! Η 4-θυρη έκδοση του eco up που χρησιμοποιεί και ως καύσιμο το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμη μέχρι τέλος του έτους με μπόνους επιδότησης από την εισαγωγική εταιρεία. Έτσι η τελική τιμή αγγίζει τα 11.990 ευρώ και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την χαμηλή κατανάλωση η οποία μεταφράζεται σε πολύ χαμηλό κόστος χρήσης. Συγκεκριμένα το  eco up  εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 999 κ.εκ. CNG ο οποίος αποδίδει 68 ίππους και καταναλώνει 2,9 κιλά (με κιλά μετριέται η κατανάλωση φυσικού αερίου) CNG ανά 100 χιλιόμετρα. Παράλληλα εκπέμπει μόλις 79γρ. CO2 στο χλμ. στοιχείο που μεταφράζεται και σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Στην πράξη το κόστος που αφορά μετακινήσεις για 100 χιλιόμετρα κυμαίνεται κάτω από τα 3 ευρώ όσα δηλαδή χρειάζεται ο αναβάτης από ένα.. παπάκι! Ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργούν πρατήρια που πωλούν φυσικό αέριο ενώ το δίκτυο αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια καλύπτοντας όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση με φυσικό αέριο δεν διαφέρει σε τίποτα με ένα κλασικό up που εφοδιάζεται μόνο με βενζινοκινητήρα...
Αυτή είναι η εικόνα που έχει ο οδηγός...
Το γέμισμα γίνεται με ειδική υποδοχή δίπλα ακριβώς από αυτή που βρίσκεται το στόμιο για το ρεζερβουάρ της βενζίνης...
Το όργανο μέτρησης καυσίμου βενζίνης και φυσικού αερίου (CNG)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης