Η Ford εξελίσσει προηγμένη τεχνολογία που βοηθά στην πρόληψη ατυχημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 09:27
Η Ford εξελίσσει προηγμένη τεχνολογία που βοηθά στην πρόληψη ατυχημάτων

Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     


Κάθε χρόνο περισσότερο από 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο, με τα τροχαία Πάνω από 3.700 άνθρωποι την ήμερα χάνονται στην άσφαλτο... δυστυχήματα να αποτελούν την 8η κατά σειρά αιτία θανάτου στον κόσμο. Εκτός από τις ανθρώπινες συνέπειες και σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών, το ετήσιο οικονομικό κόστος από τα τροχαία ατυχήματα υπερβαίνει τις 35 δισεκατομμύρια λίρες.

Εδώ είναι που εμπλέκονται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, που σκοπό έχει να μειώσει σημαντικά αυτό το νούμερο. Ήδη η αμερικανική φίρμα προχώρησε σε συνεργασία με διάφορους φορείς και εταιρείες (Oxfordshire County Council, Vivacity Labs, Transport Safety Research Centre) προκειμένου να βρουν τρόπους να μειωθούν τα ατυχήματα, μία ενέργεια που χρηματοδοτείται από την υπηρεσία προώθησης καινοτομιών της βρετανικής κυβέρνησης Innovate UK.

Με χρήση ασιθητήρων και τεχνολογίας το αυτοκίνητο θα "γνωρίζει" τι γίνεται και τι υπάρχει γύρω του...

700 οχήματα στους δρόμους...

Με τη χρήση 700 οχημάτων (επιβατικών και επαγγελματικών) η Ford για 18 μήνες θα συλλέγει δεδομένα και Το project   χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση...θα τα αναλύει μαζί με τους συνεργάτες της για να δει πώς μπορεί να βελτιώσει την οδική ασφάλεια.

Λεπτομερή δεδομένα τηλεματικής από τον στόλο των οχημάτων -όπως η χρήση φρένου ή γκαζιού και η γωνία περιστροφής του τιμονιού- θα αναλύονται παράλληλα με πληροφορίες από 25 πρόσθετους, αισθητήρες που θα προμηθεύσει στην κομητεία της Οξφόρδης η Vivacity Labs, η οποία ειδικεύεται στην καταγραφή της κυκλοφορίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό που χρησιμοποιούνται σε 100.

Οι αισθητήρες της Vivacity παραπλεύρως του δρόμου χρησιμοποιούν αλγορίθμους μηχανικής μάθησης για την ανίχνευση «παρ’ ολίγον» ατυχημάτων και μπορούν να αναλύουν μοτίβα κινήσεων ευάλωτων χρηστών των δρόμων όπως οι δικυκλιστές και οι πεζοί, καθώς και τα μη διασυνδεδεμένα οχήματα.

Η ασφάλεια όταν οδηγούμε είναι πολύ σημαντική...

Ψηφιακά εργαλεία

Τα ευρήματα και οι αναλύσεις θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω δοκιμές και εξέλιξη του ψηφιακού εργαλείου οδικής ασφάλειας μέσω αλγορίθμων σε ένα εμπορικό προϊόν που θα ωφελήσει πόλεις και πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Η κοινοπραξία θα επιδιώξει επίσης να αποκαλύψει και άλλες εφαρμογές σε πραγματικές συνθήκες για προγνωστικά δεδομένα σχετικά με την οδική ασφάλεια.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 09:40