Τα super car είναι αυτοκίνητα τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με μεγάλους κινητήρες και αποδίδουν άφθονα… άλογα. Ένα από αυτά είναι και η Lamborghini Murcielago η οποία κατασκευάστηκε σε 4.099 μονάδες από το 2001 έως το 2010.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής κατασκευάστηκαν και ειδικές εκδόσεις όπως για παράδειγμα η SV (Super Veloce), τα αρχικά που είχαμε δει στο παρελθόν τόσο στην Diablo όσο και στην Miura. Η LP 670-4 SV παράχθηκε σε μόλις 350 αυτοκίνητα, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πλέον συλλεκτικά super car. Η εν λόγω εφοδιάζεται με κινητήρα V12 6.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 670 ίππους και παράγει 660Nm ροπής. Κύριο χαρακτηριστικό το μειωμένο βάρος λόγω χρήσης ανθρακονημάτων και φυσικά οι κορυφαίες επιδόσεις καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.9 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 7.9 ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία τέτοια SV κυκλοφορεί στην Ελλάδα και σίγουρα η οπτική και μόνο επαφή μαζί της προκαλεί… δέος. Όταν δε, το κλειδί γυρίσει ο ήχος από τον 12κύλινδρο κινητήρα απλά τα… σπάει.


Παρακολουθήστε το παρακάτω video και θα καταλάβετε…

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης