Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δεν χωρά αμφισβήτηση ότι το Opel Astra είναι ένα πετυχημένο μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο. H αρχή έγινε το 1936 με το Kadett και συνεχίστηκε με το Astra το οποίο παρουσιάστηκε στην 11η του γενιά.

Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 24 εκατομμύρια Kadett και AstraΗ νέα γενιά αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις ελληνικές αντιπροσωπείες τον ερχόμενο Οκτώβρη, ωστόσο η εισαγωγική εταιρεία έφερε το αυτοκίνητο και το παρουσίασε στους δημοσιογράφους αλλά και στους συνεργάτες της. Όπως θα παρατηρήσετε η νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου φέρει χαρακτηριστικά που δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα που ήδη ξέρουμε. Αυτή είναι και η συνταγή που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια σε πολλά αυτοκίνητα και έχουν αρχίσει να υιοθετούν αρκετές μάρκες προκειμένου να διατηρούν υψηλά την μεταπωλητική αξία μοντέλων ακόμα και  προηγούμενων γενεών.

Το νέο Opel Astra με φόντο το ελληνικό γαλάζιο...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καινοτομίες στη νέα γενιά
Το νέο Astra και σύμφωνα με την ίδια την Opel είναι 200 κιλά ελαφρύτερο, είναι μικρότερο σε
Στο νέο Astra τα καθίσματα διαθέτουν λειτουργία μασάζ και εξαερισμού!!!εξωτερικές διαστάσεις, έχει μεγαλύτερο εσωτερικό και προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό. Παράλληλα κάνει το.. ντεμπούτο και το σύστημα OnStar, μία εφαρμογή που συνδέει στην ουσία το αυτοκίνητο και τους επιβάτες με τον.. έξω κόσμο και είναι χρήσιμο στην περίπτωση που συμβεί κάτι άσχημο.

 Για παράδειγμα εάν κάποιος αερόσακος ενεργοποιηθεί, η Opel OnStar λαμβάνει αυτόματη προειδοποίηση. Στη συνέχεια ένας σύμβουλος επικοινωνεί με το όχημα για να διαπιστωθεί εάν χρειάζονται  βοήθεια οι επιβάτες και εάν δεν υπάρξει απάντηση, μία ομάδα έκτακτης ανάγκης μεταβαίνει στον τόπο που βρίσκεται το όχημα.

Το εσωτερικό της 11ης γενιάς του Astra...

Κινητήρες και τιμές
Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν επιλογές που ξεκινούν από τα 95 και φτάνουν τα 200 άλογα. Οι
Η παγκόσμια πρεμιέρα του Astra είναι προγραμματισμένη για την έκθεση της Φρανκφούρτης 17 – 27 Σεπτεμβρίουβασικές εκδόσεις βενζίνης, αφορούν τον 1.000άρη με τους 105 ίππους ενώ ιδιαίτερα καλή πρόταση θεωρείται το μηχανικό σύνολο των 1.4 λίτρων με τους 145 ίππους. Από πλευράς diesel, ο 1.6 με τους 95 ίππους θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και θα αποτελεί την πιο δημοφιλή πρόταση.

Όσον αφορά τις τιμές της νέας γενιάς του Astra, αυτές θα ξεκινούν περίπου από τα 15.500 ευρώ για την βενζίνη με τον 1.000άρη κινητήρα ενώ 2.000 ευρώ περισσότερα θα κοστίζει η έκδοση 1.4 με τους 145 ίππους. Η έκδοση diesel υπολογίζεται ότι θα ξεκινά από τα 18.500 ευρώ.

 

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Astra δεν έχει αλλάξει σημαντικά...
Το Astra είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο...
Μικρότερο σε εξωτερικές διαστάσεις, μεγαλύτερο όμως σε εσωτερικές...
Κλασικό μοντέλο Opel...
Πιο... τραβηγμένα προς το κέντρο τα πίσω φωτιστικά σώματα...
Μικρές αλλαγές στην σχεδίαση της εμπρός μάσκας....
Από 8 τμήματα LED αποτελείται το κάθε εμπρός φωτιστικό σώμα που προσφέρει κορυφαία ορατότητα τη νύχτα ενώ παράλληλα επιτρέπει στον οδηγό να κινείται με τη μεγάλη σκάλα χωρίς να 'τυφλώνει' τους απέναντι...
Λεμπτομέρειες στην σχεδίαση...

Τα συστήματα στο νέο Astra επιτρέπουν συνεργασία συσκευών σε κάθε επίπεδο...
Η παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα τους νέου Astra είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης