Σάρωσε στις δοκιμές πρόσκρουσης το νέο SEAT Ibiza

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 21:21
Σάρωσε στις δοκιμές πρόσκρουσης το νέο SEAT Ibiza


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       


Η νέα γενιά του Ibiza δεν είναι απλά ένα καινούργιο αυτοκίνητο με νέα σχεδίαση και τεχνολογίες. Είναι ένα μοντέλο που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους επιβάτες όταν συμβεί το Την υψηλότερη βαθμολογία απέσασε το ισπανικό μοντέλο στον τομέα της ασφάλειας... μοιραίο.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού
EuroNCAP, το ισπανικό μοντέλο κατάφερε να αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως προκειμένου να δοκιμαστεί η ασφάλεια των επιβαινόντων παιδιών με αξιόπιστο τρόπο, χρησιμοποιούνται ανδρείκελα δοκιμών σύγκρουσης που προσομοιώνουν παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Οι δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης είναι επίσης πολύ σημαντικές δοκιμές όπως και η δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης σε άκαμπτο εμπόδιο. Η ποσότητα των ανδρείκελων που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις δοκιμές έχει αυξηθεί ενώ το είδος τη κατασκευής τους είναι τέτοιο ώστε να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες ατυχήματος με τον πιο αντικειμενικό τρόπο.


Παρακολουθήστε τις δοκιμές πρόσκρουσης του SEAT Ibiza στα τεστ του EuroNCAP

Και γρήγορα και με ασφάλεια
Η αποτελεσματικότητα του αυτόνομου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης (
Front Assist) Το νέο SEAT Ibiza κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη και βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0ξεχωρίζει ιδιαίτερα μεταξύ των συστημάτων υποβοήθησης. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ραντάρ σε συνδυασμό με ABS και ESC, το αυτοκίνητο όχι μόνο αισθάνεται και αντιδρά όταν εντοπίζει άλλα αυτοκίνητα αλλά και πεζούς. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, το όχημα μπορεί να φρενάρει με ασφαλή και γρήγορο τρόπο.

Οι δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP είναι πολύ πιο απαιτητικές από το 2016 όχι μόνο στην ενεργητική ασφάλεια αλλά και στην παθητική. Το SEAT Ibiza διαθέτει ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιορισμού φορτίου όχι μόνο στα μπροστινά καθίσματα αλλά και στα πίσω. Αυτό προσφέρει πολλά οφέλη στην ανταπόκριση στις πιο απαιτητικές προκλήσεις στην ασφάλεια ενηλίκων και παιδιών καθώς οι προεντατήρες μειώνουν τη χαλαρότητα της ζώνης γύρω από τον κορμό και τη λεκάνη του επιβάτη κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας την καλύτερη συγκράτηση τόσο για στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

Η νέα γενιά του SEAT Ibiza διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά...

Συστήματα στον βασικό εξοπλισμό
Τα συστήματα
Isofix και Top Tether στα πίσω καθίσματα προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό του Ibiza καθώς και ο περιοριστής ταχύτητας, το τρίτο πίσω προσκέφαλο, το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης για ζώνη ασφαλείας για όλα τα καθίσματα και οι 6 αερόσακοι. Σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control και το κιβώτιο DSG, το SEAT Ibiza μπορεί να διατεθεί με Σύστημα Stop & Go που φρενάρει και επιταχύνει το όχημα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το νέο SEAT Ibiza ξεπερνά τα τρέχοντα πρότυπα Euro NCAP και προσφέρει στάνταρ: Hill Hold Control, Automatic lights-on, Multicollision Brake, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και φώτα ημέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο SEAT Ibiza πατήστε ΕΔΩ

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 21:25