Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η κορυφαία έκδοση του Hyundai i30 είναι αυτή με την κωδική ονομασία «Ν». Η συγκεκριμένη είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά εδώ και μερικούς μήνες και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι οι επιδόσεις και η δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο και στην πίστα.

Το i30N δεν είναι ένα τυχαίο αυτοκίνητο αλλά ένα αυτοκίνητο που διαπρέπει στις πίστες...


Δύο εκδόσεις i30N

Το i30 N εφοδιάζεται με έναν υπερ-τροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2.0 λίτρων ο οποίος είναι Το 0-100χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 6,1 δευτ.διαθέσιμος με 250 και 275 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις παρέχουν μέγιστη ροπή 353 Nm και φτάνουν σε μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση των 250 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα ενώ αντίστοιχα η έκδοση με τα 275 άλογα το πράττει σε 6,1 δευτερόλεπτα. Η κίνηση μεταδίδεται από τους εμπρός τροχούς ενώ το κιβώτιο είναι μηχανικό 6 σχέσεων.

Το εσωτερικό του κορεατικού μοντέλου

Στην Τσεχία

Όλα τα παραπάνω στοιχεία… αρέσουν στους φίλους της ταχύτητας και αυτός είναι και ο λόγος που το  H Hyundai παράγει 350.000 αυτοκίνητο το χρόνο στο εργοστάσιο της στην Τσεχία… κορεάτικο όπλο έχει μεγάλη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το i30 N παράγεται στη σύγχρονη μονάδα παραγωγής της Hyundai που βρίσκεται στο Nošovice της Τσεχίας.

Η συγκεκριμένη μονάδα που διαθέτει και πίστα δοκιμών μήκους 3,3 χιλιομέτρων εγκαινιάσθηκε το 2008 και ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης γενιάς i30 το ίδιο έτος. Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα φτάνει τις 350.000 μονάδες.

Πραγματικό όπλο...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης