Συλλεκτικό ημερολόγιο Pirelli για τα 50 χρόνια κυκλοφορίας του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015, 17:09
Συλλεκτικό ημερολόγιο Pirelli για τα 50 χρόνια κυκλοφορίας του

Το ετήσιο ημερολόγιο της Pirelli είναι ίσως το πιο γνωστό που κυκλοφορεί παγκοσμίως. Γνωστό για τις αισθησιακές πόζες γοητευτικών γυναικών, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1964 και έγινε γνωστό καθώς
Το συλλεκτικό ημερολόγιο για τα 50 χρόνια δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα
μέσα από τις σελίδες του έχουν ποζάρει μοντέλα όπως, Alessandra Ambrosio, Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Laetitia Casta, Cindy Crawford, Penélope Cruz, Milla Jovovich, Heidi Klum, Angela Lindvall, Sophia Loren και Kate Moss.

Με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων  από το πρώτο ημερολόγιο Pirelli Calendar, οι εκδόσεις Taschen δημιούργησαν ένα συλλεκτικό τόμο που περιλαμβάνει όλα τα ημερολόγια σε φωτογράφηση των Richard Avedon, Peter Beard, Patrick Demarchelier, Nick Knight, Karl Lagerfeld, Inez van lamsweerde και Vinoodh Matadin, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Sarah Moon, Terry Richardson, Herb Ritts, Mario Sorrenti, Bert Stern, Mario Testino, Bruce Weber, και πολλών ακόμα.

Εικόνες, εξώφυλλα και όσα έχουν γίνει τα τελευταία 50 χρόνια αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο ημερολόγιο...

Σπάνιο υλικό...
Οι αναγνώστες του θα μπορούν να απολαύσουν σπάνιες και μη δημοσιευμένες φωτογραφίες από τα παρασκήνια, το ανέκδοτο ημερολόγιο του 1963 και μία συλλογή λογοκριμένων φωτογραφιών που οι εκδότες της εποχής θεώρησαν υπερβολικά προκλητικές. Ένας πρόλογος από τον Philippe Daverio και μία συνέντευξη με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές Derek Forsyth και Martyn Walsh αποκαλύπτουν τις ιστορίες, τις προσωπικότητες και τις δημιουργικές διαδικασίες που κρύβει κάθε μία από αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.


Πάντοτε το ημερολόγιο της Pirelli ήταν ξεχωριστό...
Pirelli Calendar: 50 χρόνια γράφει ιστορία...

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015, 17:09