Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μόδα των οχημάτων ελευθέρου χρόνου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς ολοένα και αυξάνουν το μερίδιό Τα συγκεκριμένα εμπόδια μεταφέρονται παντού…τους στην παγκόσμια αγορά. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπλουτίζουν την γκάμα τους με πολλά μοντέλα και επιλογές που ξεκινούν πλέον από τις μικρές και φτάνουν στις μεγάλες κατηγορίες.  

Τα λεγόμενα SUV ή Crossover είναι διαθέσιμα με κίνηση στους 4 ή 2 τροχούς, αλλά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι υπερυψωμένα και μπορούν να κινηθούν και εκτός δρόμου. Σαφώς και οι δυνατότητές τους συγκριτικά με ένα καθαρόαιμο 4×4 δεν είναι ίδιες, όμως για το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών αυτό που πρέπει θα το… κάνουν και σχετικά εύκολα.

Δείτε το video με τα περάσματα που κάνουν τρία οχήματα (4×2 και 4×4)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Τρία εμπόδια

Όπως θα δείτε στο παραπάνω videο, τα αυτοκίνητα μπορούν να περάσουν άνετα από ανώμαλο έδαφος, από Τα εμπόδια αφορούν σε… ανώμαλο έδαφος, πλάγιες κλίσεις και ανηφόρες – κατηφόρες  πλάγια και μάλιστα μεγάλη κλίση ή να ανέβουν και να κατέβουν μεγάλες κλίσεις.

Τα συγκεκριμένα εμπόδια είναι μεταφερόμενα, δηλαδή μπορούν να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν παντού και τα διαχειρίζεται το Attart Off Road Park του Στέφανου Αττάρτ ή… αλλιώς του γκουρού των 4×4.  

Στο σχετικό video, το δικίνητο Peugeot 3008 περνά από ανώμαλο έδαφος, η BMW X3 από πλάγια μεγάλη κλίση και το Suzuki Vitara ανεβαίνει και κατεβαίνει μία μεγάλη κλίση.

 

Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου, δικίνητα ή και τετρακίνητα, είναι για να κινούνται και εκτός δρόμου. Το ζητούμενο είναι να τα οδηγούμε και εκεί, αλλά να ξέρουμε να το κάνουμε με απλό και ασφαλή τρόπο...

Ο γκουρού των 4x4 Στέφανος Αττάρτ με την κόρη του Άννα Αττάρτ...

Το Nissan Qashqai τραβά την... ανηφόρα!

Τέτοια εμπόδια για ένα Discovery είναι παιχνιδάκι...

Το Peugeot 3008 κάπου στον... αέρα!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης