Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Όχι μόνο σε φίλους αλλά και στους… εχθρούς που μας κάνουν πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε δυναμικά την ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την πιάτσα και όχι μόνο.                

Και μετά από την οδήγηση με την ολοκαίνουργια BMW M5 των 600 ίππων μπορούμε όλοι να πάμε για ύπνο (προσοχή μόνο στους... εφιάλτες)

Ανάκαμψη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έχω γράψει πολλές φορές για το καλοκαίρι αλλά σήμερα θα πρέπει να κάνω… διαμαρτυρία για τον άστατο καιρό που δεν μας επιτρέπει να δούμε το καλοκαίρι με άλλομάτι! Αυτό που σίγουρα βλέπουμε με ωραίο μάτι, εκτός από τον περίεργο καιρό, είναι η… Formula 1 που φέτος έχει άλλο ενδιαφέρον και μας αρέσει.

Επίσης μας αρέσει η άνοδος της αγοράς που πάει όλο και καλύτερα γιατί από τη μία ο κόσμος μπορεί να κυκλοφορεί με ένα καινούργιο και πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο και από την άλλη οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν να ελπίζουν σε μία ανάκαμψη.

Αντί να... πλατσουρίζουμε στη θάλασσα και να 'γράφουμε' μίλια κάνοντας κουπί καθόμαστε και περιμένουμε το καυτό... καλοκαίρι!

Έρχονται καυτές ειδήσεις

Το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι θα είναι καυτό από ειδήσεις, οπότε να είστε σε ετοιμότητα και να έχετε τα μάτια σας 14 για να ξέρετε τι παίζει στην… πιάτσα. Κατά τα άλλα διαπιστώσουμε πως οι εταιρείες επενδύουν και μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν και εφόσον το κράτος έβλεπε λίγο πιο φιλικά το αυτοκίνητο.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

Πες, πες, πες κάτι θα μείνει! (αλλά από δουλειά τίποτα)

———————————————————————————————-

QUIZ:

Τα 60.000 ευρώ είναι καλά για… μεροκάματο;

 

———————————————————————————————-

Μέσα στον Ιούλιο, θα πέσουν οι υπογραφές των μελών – δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στην ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου), οπότε και τότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της. Ξεκάθαρα σε αυτή θα συμμετέχουν μόνο όσοι αποδεδειγμένα (όχι στα λόγια αλλά με στοιχεία που θα προκύπτουν από το Μέσο που εργάζεται ο καθένας) καλύπτουν το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου και αυτή είναι η κύρια ασχολία τους.

———————————————————————————————-

Σε λίγες ημέρες θα… σκάσει μία πολύ δυνατή θετική είδηση στην πιάτσα του αυτοκινήτου που θα κάνει μεγάλη αίσθηση.

———————————————————————————————-

Αναρωτιούνται πολλοί και με ρωτούν σε ποιους αναφέρομαι όταν γράφω με… γρίφους. Νομίζω πως το τι κάνει «νιάου – νιάου στα κεραμίδια» μάλλον είναι η γάτα και όχι ο ελέφαντας. Όσο για το αν κάνω προσωπικές επιθέσεις σε συγκεκριμένους ανθρώπους, η απάντηση είναι φυσικά όχι, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν τι γίνεται. Βέβαια άλλο είναι να συζητιέται κάτι και άλλο να γράφεται. Έχει άλλη βαρύτητα και όπως ξέρετε στο zougla.gr τα γράφουμε όλα γιατί μας αρέσει η αλήθεια με αποδείξεις. Ως γνωστών όμως, οι αλήθειες καίνε, πονάνε και συζητιούνται

———————————————————————————————-

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούνιο θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Πάντως το TOP10 μέχρι και την περασμένη Παρασκευή είχε ως εξής:

  1. Toyota
  2. Nissan
  3. Suzuki
  4. VW
  5. Peugeot
  6. Ηyundai
  7. Fiat
  8. Kia
  9. SEAT
  10. Opel

Η άνοδος συνεχίζεται...


———————————————————————————————-

Το δικό της Summer Party διοργανώνει η Lamborghini Athens την Τετάρτη 27 Ιουνίου, παρέα με μία ξανθιά καλλονή…

———————————————————————————————-

Σε συμφωνία για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου της NRG Trading House Ενεργειακή Α.Ε. προχώρησε η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της τελευταίας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύοντας το ενεργειακό της αποτύπωμα στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο.

———————————————————————————————-


Μετά από σχεδόν 7 χρόνια εκτός… πιάτσας, η Μαρίζα Πετράκου έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο χώρο του αυτοκινήτου και όπως φαίνεται με πολύ θετικές κριτικές. Αυτή τη φορά από τη θέση της Marketing Manager της BMW Hellas και συγκεκριμένα στην εκδήλωση με τα μοντέλα «Μ» στις Σέρρες.

Η Μαρίζα Πετράκου

———————————————————————————————-

Σε χαλεπούς για την Volvo καιρούς με μείωση των ταξινομήσεων, ο διευθυντής πωλήσεων της μάρκας Ντίνος Καπουτσής δίνει τη δική του προσωπική μάχη για να πιάσει το στόχο παραγγελιών του XC40 που όπως γνωρίζουμε είναι στα 600 αυτοκίνητα μέχρι τέλος του έτους.

 
O διευθυντής πωλήσεων της Volvo Ντίνος Καπουτσής

 

———————————————————————————————-

Στο κατάστημα της Peugeot – Γιαννίρης στην Θεσσαλονίκη γυρίστηκε το διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ της εταιρείας που τρέχει τις τελευταίες ημέρες με θέμα την απόσυρση.

 
Αποκλειστικές εικόνες από τα γυρίσματα...

———————————————————————————————-

Συνάντηση με πολύ δυνατό αντιπρόσωπο είχε την περασμένη εβδομάδα στη Γλυφάδα, γνωστός μάνατζερ της πιάτσας. Θέμα συζήτησης η μεσολάβηση του για να ενταχθεί στο δυναμικό εταιρείας που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς

———————————————————————————————-

Ακόμα και… λουλούδια έστελνε γνωστός marketing manager σε γυναίκα blogger για τις υπηρεσίες (φυσικά με πληρωμή) που παρείχε, στην εταιρεία που ο ίδιος εκπροσωπεί. Τελευταία μάλιστα τα λουλούδια έφτασαν και μέχρι την Θεσσαλονίκη! Αυτό πάει να πει premium… προώθηση!

———————————————————————————————-

Πολύ ωραία είναι η νέα εικόνα της SEAT που βλέπουμε στα καταστήματα της. Αναβάθμιση παντού και όπως διαπιστώνουμε και στις πωλήσεις! Τίποτα τυχαίο…

 
Έκθεση της SEAT Μακρής στη λεωφόρο Κηφισίας


———————————————————————————————-

Το νέο της αναβαθμισμένο καύσιμο παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Shell που συνεχίζει να επενδύει και να κερδίζει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς…

 Η Shell ακολουθεί τις τάσεις και το δείχνει στην πράξη όχι στα λόγια...

———————————————————————————————-

Το 1ο Off Road Adventure Festival θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο και θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα SUV, Pickup και γενικότερα off – road οχήματα όλων των κατηγοριών.  Όπως μαθαίνουμε όλο και περισσότεροι θα είναι στη χωμάτινη αυτή γιορτή που θα αλλάξει τα δεδομένα…

———————————————————————————————-

Συνεργασία με την Σπανός Α.Ε. ξεκινά όπως μαθαίνουμε η εταιρεία Avis καθώς το Jaguar E-Pace έχει μεγάλο ενδιαφέρον στο πελατολόγιο

———————————————————————————————-

Με 22 δημοσιογράφους και εκπροσώπους μέσων από την Αθήνα και 7 από την Θεσσαλονίκη διε΄ξήχθη σήμερα στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών εκδήλωση της BMW με οδήγηση των μοντέλων Μ2, Μ4 και Μ5. Μία εκδήλωση που κατά γενική ομολογία ήταν υψηλού επιπέδου και πολύ ευχάριστη σε όσους συμμετείχαν σε αυτή.

Τόσα... τέρατα μαζεμένα στην πίστα των Σερρών
Γι' ακόμα μία φορά η εκδήλωση της BMW ήταν πολύ υψηλού επιπέδου

———————————————————————————————-

Απίστευτο κι όμως ελληνικό και… αληθινό. Επιστολή για αποκατάσταση της… φήμης (με όσα ακούγονται) παρέλαβαν πρόσφατα στα χέρια τους κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας!

———————————————————————————————-

Αυξάνουν και… πληθαίνουν οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πρατήρια υγρών καυσίμων στις εθνικές οδούς. Ήδη έχουν προστεθεί δύο στην «Ιωνία οδός» και μέχρι τέλος του έτους θα δούμε άλλους 4 σταθμούς στο κομμάτι Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Οι σταθμοί αυτοί θα βρίσκονται σε πρατήρια της Shell.

———————————————————————————————-

Την άποψή του σε κορυφαίο περιοδικό του χώρου ενδέχεται να ξεκινήσει να γράφει ο Πάρις Ποντίκας που συνεχίζει και μέσα στο καλοκαίρι να μας κρατά συντροφιά μέσα από την ΕΡΑ Σπορ και το Πρώτο Πρόγραμμα, τα μοναδικά ραδιόφωνα με πανελλαδική κάλυψη.

———————————————————————————————-

Εγκαίνια του νέου της καταστήματος που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Hyundai Λάμδα Motor Group. Εκτός από την εικόνα της αντιπροσωπείας που μας εξέπληξε και η εικόνα των ιδιοκτητών αλλά και του προσωπικού έδειξε πως είναι υψηλού επιπέδου. Καθόλου τυχαία η πορεία της εταιρείας αλλά και το γεγονός ότι παρευρέθησαν και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Από αριστερά: Κώστας Στεφανής, Πάρις Ποντίκας, Ανδρέας Χριστοφορίδης, Πάνος Δάβαρης, Ελένη Δαμάσκου, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Τάκης Τρακουσέλλης, Στράτης Χατζηπαναγιώτου και Κώστας Φούζας

 
Το νέο Kona δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή

———————————————————————————————-

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε στα «Νέα της Πιάτσας» ο after sales manager της ΕΤΕΑ Α.E. (VW & Audi) Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος θεώρησε σωστό να επισημάνει μία καλή πράξη, κάτι που τον τιμά ιδιαίτερα καθώς θέλησε να τη μοιραστεί δημόσια:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την  Pirelli Hellas και ειδικά τον Τεχνικό Διευθυντή ΝΑ Ευρώπης, κον Σάρδη Δημήτριο για την άμεση κινητοποίησή και την διευθέτηση ενός θέματος που προέκυψε σε έναν πελάτη μας με ελαστικά της εν λόγω εταιρίας. Άνθρωποι με τον δικό του επαγγελματισμό βοηθούν στην ικανοποίηση των πελατών μας, και όχι μόνο».

———————————————————————————————-

Διπλό τεύχος για τους 4 Τροχούς, ένα το… κανονικό και ένα δεύτερο για SUV- Crossover


———————————————————————————————-

Την 1η Ιουλίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού CAR με εξώφυλλο το νέο ηλεκτρικό Nissan Leaf.


———————————————————————————————-

Οι κορυφαίες ατάκες του «mister ENEOS» στην Ελλάδα Νίκου Διαμαντή λείπουν από την πιάτσα σε εκείνα τα δημοσιογραφικά ταξίδια του παρελθόντος.

Από αριστερά Νίκος Διαμαντής, Ανδρέας Χριστοφορίδης και Πάνος Δάβαρης

———————————————————————————————-

Ο Στράτος Φωτεινέλης φιλοξενεί τον Μανώλη Μακρινό σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Πιλότος των αιθέρων και συνοδηγός της ασφάλτου ο έμπειρος αγωνιζόμενος μιλά για αγωνιστικά, οργανωτικά και θεσμικά ζητήματα. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 17:30.

 
Ο Στράτος Φωτεινέλης φιλοξενεί τον Μανώλη Μακρινό (αριστερά)


———————————————————————————————-

 

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 Για στελέχη εταιρειών η σπόντα...

Όταν αγαπάς τη δουλειά σου και σέβεσαι αυτή του δημοσιογράφου αποκτάς τον τίτλο του ΜΕΤΡ...

Εννοείται. Ιδίως στην εποχή του internet

Όταν σκέφτεσαι το χώρο που εργάζεσαι και ότι την πάρτυ σου βρίσκεις λύση σε όλα...

Δυστυχώς οι 'αλεξιπτωτιστές' ξεχνάνε και δεν νοιάζονται για το άυριο ή το μεθαύριο. Ευτυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τους επαγγελματίες...

 

 

———————————————————————————————-

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

25 Ιουνίου
BMW M Drive Tour στις Σέρρες 

5-6 Ιουλίου
Hyundai SUV Family στην Ισπανία

10 Ιουλίου
Opel στη Γερμανία 

———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.in.gr 9
3. www.gazzetta.gr 18
4. www.protothema.gr 22
5. www.sport24.gr 25
6. www.newsbomb.gr 26
7. www.newsit.gr 36
8. www.sdna.gr 44
9. www.newsbeast.gr 49
10. www.sport-fm.gr 54
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 68
2. www.motori.gr 214
3. www.drive.gr 233
4. www.autotriti.gr 279
5. www.gocar.gr 301
6. www.autoblog.gr 694
7. www.4troxoi.gr 714
8. www.automoto.com.gr 909
9. www.caroto.gr 1.077
10. www.autogreeknews.gr 1.113
* TOP10
** μέτρηση 18/6/2018

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 27
2. www.ix.gr 2.085
3. www.carwall.gr 2.934

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η VW κατέρριψε το ρεκόρ ανάβασης στον περίφημο αγώνα του Pikes Peak, με το ηλεκτρικό πρωτότυπο I.D. R Pikes Peak, γράφοντας χρόνο 7:57.148

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο VW I.D. R Pikes Peak, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στη διάσημη ανάβαση

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης