Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κάθε χρόνο εκατομμύρια οπαδοί της αυτοκίνησης, συρρέουν στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου με στόχο να δουν τόσο τα νέα μοντέλα των εταιριών, όσο και τα μοναδικά concept cars. Τα πρωτότυπα αυτά, μπορεί να μην μπαίνουν στην γραμμή παραγωγής, όμως αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία οι εταιρίες να δείξουν στους μελλοντικούς τους πελάτες, τα τεχνολογικά άλματα που έχουν κάνει και παράλληλα να αξιολογήσουν τις είτε θετικές, είτε αρνητικές αντιδράσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία δεκαετία ήταν απίστευτα συναρπαστική για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έγιναν mainstream. Κάθε εταιρία εργάζεται μέρα και νύχτα για να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό, γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά φανταστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ας δούμε τα πιο εντυπωσιακά.

Rolls-Royce 103EX: Όπως πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Rolls-Royce έχει αποδεχθεί το γεγονός ότι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ηλεκτρικό. Ένα αυτοκίνητο που δείχνει πώς μπορεί να είναι το μέλλον της Rolls-Royce τις επόμενες δεκαετίες είναι το 103EX. Αυτό το φουτουριστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο, παρέχει μια γεύση του πώς θα ταξιδεύουν οι πλούσιοι και διάσημοι στο μέλλον. Έχει μια εντυπωσιακή μοντέρνα σχεδίαση με μακρύ μπροστινό άκρο αλλά και πόρτα με πίσω μεντεσέδες που επιτρέπει στους επιβάτες να σηκώνονται όρθιοι πριν βγουν από το όχημα.
Mercedes-Benz Vision AVTR: Η Mercedes-Benz ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους στην Έκθεση Consumer Electronics 2020 στο Λας Βέγκας, όταν αποκάλυψε το απίθανο Vision AVTR concept. Το συγκεκριμένο σύνολο αναπτύχθηκε για να δείξει πώς οι άνθρωποι πιθανότατα θα αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους στο μέλλον, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Το Vision AVTR μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς έχει ένα μοναδικό σχήμα αμαξώματος με διαφανή πλαϊνά πάνελ, περίεργους τροχούς που λάμπουν στο σκοτάδι και μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα, αλλά και 33 βιονικά πτερύγια στο πίσω μέρος που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον.
DS X E-Tense: Η DS βρίσκεται σε διαδικασία ώστε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Ένα concept που δείχνει ότι η DS Automobiles θα είναι μεγάλος παίκτης στο εγγύς μέλλον είναι το X E-Tense. Η περίεργη σχεδίασή του, την οποία η DS προτιμά να αποκαλεί «ασύμμετρη»,  μοιάζει σαν να αποτελείται από δύο οχήματα που ακουμπάνε μεταξύ τους, καθώς η πλευρά του οδηγού έχει ανοιχτή οροφή ενώ η πλευρά του συνοδηγού έχει hard top.
Renault Trezor: Η Renault ανέκαθεν κατασκεύαζε προσιτά και όμορφα μοντέλα που εξυπηρετούν απόλυτα στις αστικές μετακινήσεις και όχι μόνο. Ωστόσο, αν το concept Trezor είναι κάτι που θα ακολουθήσει, φαίνεται ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει πολύ υψηλότερα πλέον. Το Trezor έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016, όπου τράβηξε τα παγκόσμια φλας με την εκπληκτική σχεδίασή του που διαθέτει οροφή τύπου clamshell που ανοίγει για να επιτρέψει την είσοδο στους επιβάτες. Τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα 349 ίππων και διαθέτει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης.
Lamborghini Terzo Millennio: Την τελευταία δεκαετία, ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που ήδη έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από γρήγορα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα. Η Lamborghini έχει παρατηρήσει αυτή την τάση και παρόλο που απέχουμε μερικά χρόνια από το να δούμε μία αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini, το Terzo Millenio μας δείχνει στιγμιότυπα από το μέλλον. Το concept εντυπωσίασε τους πάντες όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2017, κυρίως χάρη στον φουτουριστικό σχεδιασμό του με τους λαμπερούς τροχούς. Τροφοδοτείται από ένα σύστημα τετρακινητήρων που αποθηκεύει την ισχύ του σε υπερπυκνωτές υψηλής χωρητικότητας αντί για τις πιο κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης