Για να κατασκευαστεί μια μονάδα της P1, εργάζονται 105 εξειδικευμένοι μηχανικοί, με το χρόνο παραγωγής να διαρκεί 17 ημέρες. Τα πάντα ελέγχονται σχολαστικά πριν βγει το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο, αλλά ορισμένες φορές κάτι μπορεί να έχει διαφύγει των ειδικών.

Η McLaren ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ανάκληση και των 122 μοντέλων P1 που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, έπειτα από απαίτηση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας Αμερικής (NHTSA). Οι εμπειρογνώμονες εντόπισαν ένα πρόβλημα στο μάνταλο ασφάλισης του καπό. Σε πολλούς αυτό μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά φανταστείτε να ανοίξει το καπό ενώ κινείστε με ταχύτητα 300 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα παραγωγής από 1 Μαρτίου του 2013 μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2015. Σε αυτά, υπάρχει περίπτωση το μάνταλο (γάντζος) να μην ασφαλίσει σωστά στην πόρπη του καπό και αυτό να ανοίξει εν κινήσει, περιορίζοντας την ορατότητα του οδηγού και αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. Μέχρι στιγμής, έχει αναφερθεί μια περίπτωση, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

Όπως είναι φυσικό, η βρετανική φίρμα ειδοποίησε άμεσα τους κατόχους, ώστε να μεταβούν στους αντιπροσώπους και να γίνει αντικατάσταση του εξαρτήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης