Αποκάλυψη για το νέο Peugeot 308

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 12:41
Αποκάλυψη για το νέο Peugeot 308

Λίγους μήνες πριν από την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται στα τέλη του έτους.

Η νέα γενιά του 308 διαθέτει σαφώς πιο μοντέρνα σχεδίαση, έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πλήρη γκάμα κινητήρων. Η επιθετική μάσκα με τα φώτα LED αναδεικνύει τον δυναμισμό του αμαξώματος, με το μειωμένο βάρος κατά 70 κιλά να βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Στην καμπίνα διακρίνονται η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο και η μικρότερη μέσα στον πίνακα οργάνων. Η κεντρική κονσόλα, σε αντίθεση με τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα που φέρουν πολλά κουμπιά και διακόπτες, έχει ελάχιστους, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, γνωρίζουμε ότι η Peugeot έχει μια έκδοση με εκπομπές ρύπων μόλις τα 85 γρ./χλμ.. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα από τη γαλλική εταιρεία, είναι βέβαιο ότι θα δούμε τους γνωστούς τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και την υβριδική HYbrid4.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 13:36