Σχεδόν 300 ίππους περισσότερους από την εργοστασιακή Ε63 AMG, αποδίδει η βελτιωμένη Mercedes E-Class, δια χειρός Brabus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To «εκρηκτικό» sedan ονομάζεται 850 6.0 Biturbo και είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη E-Class που κατασκεύασε ποτέ η Brabus. O διάσημος βελτιωτικό οίκος, έχει αναβαθμίσει σε κάθε σημείο το αυτοκίνητο, από το εξωτερικό αμάξωμα, έως το εσωτερικό και τον κινητήρα.

Στη θέση του αστεριού στη μάσκα, έχει τοποθετηθεί το λογότυπο «B», με το αμάξωμα να περιβάλλεται από ένα δυναμικό bodykit. Το σπόιλερ εμπρός και ο διαχύτης πίσω είναι από carbon, οι ζάντες 20 ιντσών είναι Monoblock και συνδυάζονται με ελαστικά Continental, Pirelli ή Yokohama, ενώ στην καμπίνα κυριαρχούν οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, αλουμίνιο και το υψηλής ποιότητας δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Brabus αύξησαν τη χωρητικότητα του V8 twin turbo κινητήρα από τα 5,5 στα 5,9 λίτρα, αλλάζοντας τα πιστόνια, το στροφαλοθάλαμο, το σύστημα εισαγωγής-εξαγωγής, τον εγκέφαλο και τα turbo. Το αποτέλεσμα είναι, η απόδοση να εκτιναχθεί στους 850 ίππους και η ροπή στα 1.150 Nm, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Για καλύτερη ακουστική, ο οίκος εξέλιξε μια εξάτμιση μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τον ήχο (λειτουργίες Coming-Home και Hard Core). Όσο για την τιμή της Brabus 850 6.0 Biturbo, στη Γερμανία ορίστηκε στα 295.000 ευρώ.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης