Με φοβερές επιδόσεις το νέο επαγγελματικό μοντέλο Caddy της Volkswagen κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP, του ανεξάρτητου οργανισμού που αξιολογεί τα μοντέλα για την ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Πλέον το πρόγραμμα δοκιμών του οργανισμού έχει γίνει ποιο αυστηρό, καθώς περιλαμβάνει και την απόδοση των συστημάτων υποβοήθησης, πράγμα το οποίο δεν είναι συνηθισμένο για ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο πόσο μάλλον και η κατάκτηση των 5 αστερίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Caddy αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας με περισσότερες από τρία εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και κατάφερε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα υπόλοιπα MVP οχήματα της ίδιας κατηγορίας.

Σύμφωνα με την λεπτομερή έκθεση του Euro NCAP, το Caddy πέτυχε επίδοση 84% όσον αφορά στην προστασία των ενήλικων επιβατών και 82% για τα παιδιά. Αντίστοιχα υψηλή, 79%, η βαθμολογία του για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια νέα χαρακτηριστικά όπως αερόσακοι προστασίας κεφαλής σε όλες τις σειρές καθισμάτων (ανεξάρτητα από το αν το όχημα είναι διθέσιο, πενταθέσιο ή επταθέσιο) και η προστασία του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής  σύγκρουσης, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συνολική επίδοση του Caddy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνατά χαρακτηριστικά ήταν οι αερόσακοι οι οποίοι σε περίπτωση ανάγκης αναπτύσσονται μεταξύ των μπροστινών επιβατών, ενώ με την τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης υπάρχει η δυνατότητα μη χρήσης των ζωνών ασφαλείας ακόμα και στα πίσω αφαιρούμενα καθίσματα.

Σημαντικό ρόλο στην διάκριση έπαιξε η αρθρωτή πλατφόρμα (MQB) της Volkswagen, την όποια μοιράζεται με το Νέο Golf. Μέσω αυτής έγινε εφικτή η χρήση τόσο προηγμένων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού για το all-round Commercial όχημα της μάρκας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης