Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία της νέας γενιάς του best seller μοντέλου, ανακοινώνοντας ότι η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του φθινοπώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η όγδοη γενιά του Golf θα κάνει ντεμπούτο τον Οκτώβριο, περίπου έναν μήνα μετά τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID.3.

Στην εικόνα που βλέπουμε το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο. Η σχεδίασή του έχει εξελιχθεί στα σημεία, ακολουθώντας το γνώριμο μοτίβο. Αντίθετα, το εσωτερικό είναι ριζικά αναβαθμισμένο, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback. H VW θέτει νέα στάνταρ, δημιουργώντας μία καμπίνα πολύ υψηλών προδιαγραφών, με ψηφιακό ταμπλό και απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Golf θα είναι με διαφορά το πιο high-tech μοντέλο, περιλαμβάνοντας μία τεράστια οθόνη στο εμπρός τμήμα που καλύπτει το μισό ταμπλό, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην A-Class. Εκεί, θα ενσωματώνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και όλες οι λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Οι διακόπτες και τα κουμπιά έχουν αφαιρεθεί από την κονσόλα, το χειρόφρενο είναι ηλεκτρικό, ο μοχλός ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου διαφορετικός και το τιμόνι ολοκαίνουργιο.

Όσον αφορά στους κινητήρες, όλα τα σύνολα θα φέρουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 10%. Η γκάμα θα αποτελείται από τον 1.0 TSI, τον 1.5 TSI, τον 1.500 diesel και τον δίλιτρο της έκδοσης GTI.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης