Πρωταγωνιστής είναι το Fiat 500 στην πιστοποιημένη μέσω τεχνολογίας NFT (Non Fungible Token)  συλλογή «Reverse Again» του Ron Arad. Η συλλογή του θρυλικό μοντέλου της Fiat είναι πλέον διαθέσιμη μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

O Rona Arad αποτελεί μια από τις σημαντικότερες, αλλά και αινιγματικές μορφές της αρχιτεκτονικής και του design με πλούσια συνεισφορά στο χώρο της τέχνης για περισσότερα από 30 χρόνια. Έργα του έχουν εκτεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε χώρους όπως το Metropolitan Museum of Art, το MoMΑ της Ν. Υόρκης, το Κέντρο Pompidou και τη Royal Academy of Art.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε έργο έχει δημιουργηθεί με στενή συνεργασία του καλλιτέχνη με τη FIAT. Η Ιταλική μάρκα έδειξε την υποστήριξη της μέσω των ερευνών που έχει πραγματοποιήσει για τη δημιουργία τρισδιάστατων ψηφιακών μοντέλων που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων της.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση επέτρεψε στον καλλιτέχνη να συνεχίσει την αναζήτησή του πάνω στη σχέση που έχουν τα χειροποίητα με τα ψηφιακά αντικείμενα. Η συλλογή «Reverse Again» με επίκεντρο το θρυλικό μοντέλο της FIAT, δημιουργεί μια συνέχεια μεταξύ του παρελθόντος και του σήμερα. Το κοινό μπορεί να απολαύσει τις νέες δημιουργίες του Ron Arad μέσω της πλατφόρμας Shifting Vision: https://www.shiftingvision.org/artists/ron-arad

Με αφορμή τη νέα συλλογή, η Shifting Vision δημιούργησε σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Giulia Magno το ντοκιμαντέρ «Ron Arad: Reverse Again», το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω των καναλιών της FIAT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο 10λεπτο video, ο Ron Arad εξηγεί τον ενθουσιασμό και την έμπνευση που του προκαλεί το FIAT 500, από τη δημιουργία ζωγραφικών συνθέσεων, όπως το «Pressed Flowers», μέχρι τα ψηφιακά έργα τέχνης «Slow Outburst» και «Drop Me a Line»: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης