Στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, το show όπου εκτίθενται ορισμένα από τα πιο ακριβά και συλλεκτικά τετράτροχα του κόσμου και απευθύνεται σε πάμπλουτους συλλέκτες αυτοκινήτων, εθεάθη η Lamborghini Asterion.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ιταλική εταιρεία έκλεψε την παράσταση στην λίμνη Κόμο, με το πρωτότυπο υβριδικό hypercar, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από τον Αστερίων, τον Μινώταυρο της Ελληνικής Μυθολογίας.

Είναι το πρώτο μοντέλο της Lamborghini με plug-in υβριδική τεχνολογία, αυστηρά διθέσιο και με μινιμαλιστική προσέγγιση στο εσωτερικό. Τροφοδοτείται από τον V10 5.2 λίτρων κινητήρα της Huracan, ο οποίος συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνολική ισχύ 910 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Asterion LPI910-4 μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 4,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 98 γρ./χλμ. Οι επιδόσεις είναι αντάξιες ενός hypercar, με τα 0-100 να έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

Δυστυχώς, η εταιρεία απέκλεισε την πιθανότητα το αυτοκίνητο να περάσει στην παραγωγή, με το υβριδικό σύστημα να εφαρμόζεται στο επερχόμενο premium SUV, με την ονομασία Urus.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης