Πόρτα… στην αγωνιστική λέσχη αυτοκινήτου της FYROM έριξε η παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) κατά τη διάρκεια της φετινής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη λέσχη γι’ ακόμα μία φορά προσπάθησε να ενταχθεί με την ονομασία ” MACEDONIA” αλλά η αντίδραση από ελληνικής πλευράς ήταν άμεση και ουσιαστική. Τα μέλη της ΕΛΠΑ που αντιπροσωπεύουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας στην παγκόσμια ομοσπονδία ξεκαθάρισαν πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η εν λόγω λέσχη να το κάνει μόνο με την ονομασία FYROM και όχι με την ονομασία “MACEDONIA”.

Δια βίου επίτιμο μέλος ο Δεσποτόπουλος
Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης και με ομόφωνη απόφαση, ο Jean Todt επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για την τετραετία 2014 – 2017. Μάλιστα μετά από πρόταση του ίδιου του Jean Todt η γενική συνέλευση ομόφωνα αναγόρευσε τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΛΠΑ Βασίλη Δεσποτόπουλο, σε δια βίου επίτιμου μέλους του παγκόσμιου συμβουλίου σπορ της FIA αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την 20ετή προσφορά, από τη θέση του τακτικού μέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Δεσποτόπουλος (δεξιά) μαζί με τον Jean Todt (αριστερά)…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελληνικό στοιχείο της FIA
Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε τις προτάσεις του παγκόσμιου συμβουλίου για την σύνθεση όλων των επιτροπών της FIA. Ειδικότερα στις ακόλουθες επιτροπές εξελέγησαν προταθέντες από την ΕΛΠΑ οι εξής:

Επιτροπή Ηλεκτρικής και Νέων Πηγών ενέργειας ο Διονύσης Νέγκας
Ιατρική επιτροπή ο Θεόδωρος Βουκίδης
Επιτροπή γυναικών στο Σπορ η Μαρία Καλλίτση
Επιτροπή Εθελοντών και Στελεχών ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
Επιτροπή Κάρτινγκ ο Δημήτρης Αθανασέκος
Διεθνής Επιτροπή Αντι-Ντόπινγκ ο Θεόδωρος Βουκίδης

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης