Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, με τη διάσημη ιταλική φίρμα να παρουσιάζει με κάθε επισημότητα, στην έκθεση της Γενεύης, την Huracan Performante Spyder.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό supercar της Lamborghini φέρει υφασμάτινη οροφή που ανοίγει και κλείνει σε μόλις 17 δευτερόλεπτα, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο έχει αναπτύξει ταχύτητα 50 χλμ./ώρα.

Τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων κινητήρα απόδοσης 640 ίππων στις 8.000 σ.α.λ και 600 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,1 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 9,3΄΄. Η βελόνα του κοντέρ σταματά στα 325 χλμ./ώρα, με την αναλογία βάρους εμπρός/πίσω να είναι στο 43:57.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως η Huracan Performante Coupe έτσι και η Spyder, εξοπλίζεται με το πρωτοποριακό αεροδυναμικό πακέτο «Aerodinamica Lamborghini Attiva». Το ALA δεν διαθέτει υδραυλικό σύστημα αλλά ηλεκτροκινητήρες που μετακινούν τα αεροδυναμικά κομμάτια του αυτοκινήτου έως πέντε φορές ταχύτερα και αλλάζουν το αεροδυναμικό φορτίο μέσω δύο flaps στην πίσω πτέρυγα και το εμπρός κλαπέτο.

Χάρη στη νέα εισαγωγή αέρα, την εξελιγμένη εξάτμιση, τις βαλβίδες τιτανίου και την εκτενή χρήση carbon σε αεροτομή, κάλυμμα κινητήρα, spoiler, πίσω προφυλακτήρα, αεραγωγούς και ενεργά πτερύγια, το βάρος του αυτοκινήτου έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα (1.507 κιλά).

Βελτιώσεις έχουν γίνει σε σύστημα διεύθυνσης, αναρτήσεις, ESC και σύστημα τετρακίνησης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Strada, Sport και Corsa).

Οι παραγγελίες για την κορυφαία cabrio έκδοση της Huracan έχουν ανοίξει, με την τιμή στην Ευρώπη να ορίζεται στα 219.585 ευρώ χωρίς τους φόρους και στις ΗΠA στα 308.859 δολάρια.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης