Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου σπορ πολυτελούς μοντέλου της βαυαρικής φίρμας, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την παγκόσμια πρεμιέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το αμάξωμα πλήρως καμουφλαρισμένο, η 8 Series υποβάλλεται σε εντατικά τεστ στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων της Aprilia στην Ιταλία. Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής και σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο αποφασιστικό στάδιο στον δρόμο για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου μέσα στο 2018.

Παρά το καμουφλάζ, διακρίνονται οι σπορ αναλογίες, οι αεροδυναμικές γραμμές και τα μυώδη τμήματα του μοντέλου. Σύμφωνα με τον Klaus Fröhlich, ανώτερο στέλεχος της BMW, οι δυναμικές επιδόσεις που καταγράφονται είναι απόλυτα εντυπωσιακές. «Πελάτες και φίλοι της μάρκας μπορούν να προσβλέπουν σε ένα γνήσιο, σπορ αυτοκίνητο. Οι δοκιμές στις πιο απαιτητικές συνθήκες δείχνουν ότι έχουμε πιάσει το στόχο μας με τη νέα BMW 8 Series Coupe».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οβάλ πίστα μήκους 4 χιλιομέτρων, βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και μεγάλο συντελεστή τριβής. Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του νέου σπορ αυτοκινήτου αναλύονται σε σιρκουί, πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων. Το πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών διευκολύνει το συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης. Η 8 Series Coupe έχει επιδείξει μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια σε πολύ δυναμικές συνθήκες. Παρομοίως, το αυτοκίνητο μπορεί τώρα  να ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις και σε επίπεδο πολυτέλειας και άνεσης.

Η ναυαρχίδα της BMW έχει χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως ένα ονειρικό τετράτροχο, ένα σπορ πολυτελές coupe με συναρπαστική σχεδίαση, απαράμιλλης αισθητικής καμπίνα και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο αναμένεται να γίνει στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, με το εργοστάσιο στην πόλη Dingolfing της Γερμανίας, να αναλαμβάνει την κατασκευή του αυτοκινήτου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης