Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Αυτή είναι η νέα βελτιωμένη Lamborghini Urus Performante, που πλέον μπορεί να βγει εκτός… δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ του ταχύτερου SUV στη διάσημη ανάβαση στο Pikes Peak. Οι τεχνικές προδιαγραφές είναι καθαρά αγωνιστικές. Είναι μια Lamborghini, ένα SUV που διαθέτει όλα όσα θα ήθελε ένας γρήγορος οδηγός με απαιτήσεις.

Δεν είναι μόνο το καπό, που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η νέα Urus είναι 47 κιλά ελαφρύτερη. Από ανθρακονήματα είναι οι προφυλακτήρες, η οροφή, οι θόλοι τροχών, οι διαχύτες και η προεξέχουσα αεροτομή οροφής.

Στον V8 twin-turbo των 4,0 λίτρων, η ισχύς έχει αυξηθεί κατά 16 ίππους και φθάνει τους 657 ίππους, με τη ροπή να παραμένει στα 850 Nm. Η επιτάχυνση από 0-100 χιλιόμετρα είναι 3,3 δευτερόλεπτα. Θεωρείται πολύ καλή η επιτάχυνση, αφού το αυτοκίνητο ζυγίζει περισσότερο από δύο τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαφορές με την κανονική Urus δεν σταματάνε εδώ. Η αερανάρτηση αέρα έχει αντικατασταθεί με ελατήρια σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Αυτό μειώνει το ύψος διαδρομής κατά 20 mm. Ενώ οι νέοι προφυλακτήρες αυξάνουν επίσης το μήκος του Performante κατά 25 mm από το αρχικό Urus. 

Υπάρχει καλύτερη κατανομή της ροπής, το τιμόνι έχει βαθμονομηθεί για περισσότερη αίσθηση και η Lamborghini λέει ότι το τιμόνι στους πίσω τροχούς αντιδρά πιο γρήγορα. Μια νέα εξάτμιση Akrapovic από τιτάνιο διατίθεται πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως και νέα επένδυση, νέες ραφές και πολλές επιλογές από ανθρακονήματα στο εσωτερικό.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης