Του Λουκά Παπαλάμπρου

Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και στις τάσεις της εποχής, η γερμανική φίρμα επιμένει στα πολυμορφικά αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας στην έκθεση του Παρισιού την ολοκαίνουργια B-Class.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά της B-Class διατηρεί την κλασική σχεδιαστική φιλοσοφία, έχοντας όμως πιο αεροδυναμικό σχήμα και σμιλευμένες γραμμές. Το εμπρός τμήμα προέρχεται από την A-Class, ενώ το πίσω εκφράζει δυναμισμό και κομψότητα. Οι διαστάσεις είναι ελαφρώς μεγαλύτερες σε σχέση με τον προκάτοχό του, με το μήκος να αγγίζει τα 4.359 χλστ., το πλάτος τα 1.786 χλστ., το ύψος τα 1.557 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.939 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι πλήρως αναβαθμισμένο, περιλαμβάνοντας το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω αφής ή φωνητικών λειτουργιών, με τη Mercedes να έχει εξοπλίσει το μοντέλο με κάθε λογής σύστημα. Ξεχωρίζει το head-up display, το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και η τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Παράλληλα, η B-Class είναι εξαιρετικά πρακτική και ευρύχωρη. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 455 έως 1.540 λίτρα, ενώ το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο, καλύπτοντας πλήρως τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων επιβατών.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 3 Δεκεμβρίου, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τον Φεβρουάριο του 2019. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο βενζινοκίνητων εκδόσεων και τριών diesel. Στη βάση της γκάμας είναι η B 180 με τον 1.33 turbo των 136 ίππων και 200 Νm ροπής, με την B 200 να φέρει το ίδιο μοτέρ αλλά με 163 ίππους και 250 Nm ροπής. Αμφότερες, συνεργάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT.

Στους diesel, υπάρχει ο 1.500άρης της B 180 d με τους 116 ίππους και τα 260 Νm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το 7G-DCT, ο δίλιτρος της B 200 d των 150 ίππων και 320 Νm ροπής και η έκδοση B 220 d – φέρει επίσης δίλιτρο κινητήρα – απόδοσης 190 ίππων και 400 Nm ροπής. Οι δύο τελευταίες εξοπλίζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης