Έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο απαιτητικός, δύσκολος και τρομακτικός αγώνας του κόσμου. Διεξάγεται σε έναν τυπικό, στενό, επαρχιακό βρετανικό δρόμο, με τους οδηγούς και τους αναβάτες να περνούν με απίστευτες ταχύτητες δίπλα στις αυλές των σπιτιών, τα πεζοδρόμια, τους τοίχους και τους βράχους, σε συνθήκες που αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, με τον ήλιο να διαδέχεται τη βροχή, την ομίχλη, το κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νήσο του Μαν, τη Μέκκα του motorsport ή το «Νησί των Παλαβών» όπως λέγεται, η λογική αντικαθίσταται από την παράνοια, το θάρρος και την ανδρεία. Σε αυτή την άγνωστη στο ευρύ κοινό νησίδα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, φιλοξενείται από το 1907 ο απόλυτος αγώνας ταχύτητας, το «Isle of Man TT Races».

Η διαδρομή των 37 μιλιών προκαλεί εκρήξεις αδρεναλίνης. Για να κινηθεί κάποιος με τέρμα το γκάζι, χρειάζεται δύναμη, καρδιά, ατσάλινα νεύρα, ταλέντο και γενναιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Isle of Man TT, αποφάσισε να δοκιμάσει την υπέροχη 911 GT3 RS των 520 ίππων η Porsche, με τους θρυλικούς Mark Higgins, Andreas Preuninger και Steve Plater να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης