Γενεύη, Παρίσι, Φρανκφούρτη. Οι τρεις σημαντικότερες και μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτου της Ευρώπης, οι οποίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτές τις εκθέσεις, οι κατασκευαστές επιλέγουν παραδοσιακά να παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα, τα πρωτότυπα και τις τεχνολογίες. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι αρνούνται να συμμετάσχουν, λόγω του υπέρογκου κόστους αλλά και της δύναμης που έχουν πλέον τα social media.

Έτσι, επιλέγουν να προβάλλουν τα αυτοκίνητά τους μέσω του διαδικτύου, κερδίζοντας επιπλέον προβολές σε κάθε γωνιά της Γης και γλυτώνοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ – μία συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις μπορεί να κοστίζει από 20 έως 80 εκατ. ευρώ!  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, δεν θα λάβουν μέρος 10 μεγάλες μάρκες. Πρόκειται για τις Alfa Romeo, Peugeot, DS, Nissan, Mitsubishi, Volvo, Infiniti, Fiat, Jeep και Tesla.

Ο Σύνδεσμος Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA), που διοργανώνει την IAA 2017, δήλωσε ότι λυπάται όταν μεμονωμένοι εκθέτες αρνούνται να παραστούν σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα πως όλοι τους έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής τους στο μέλλον.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης