Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Η Καλιφόρνια προχωράει σε ένα πολύ γενναίο επίδομα προς τους οδηγούς, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα. Πιο συγκεκριμένα η πολιτεία πρόκειται να εγκρίνει το ποσό των 800 ευρώ για όσους μόνιμους κατοίκους έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι εντελώς δωρεάν για τρεις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της βενζίνης σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Αμερική να μην μένει ανεπηρέαστη, και ειδικά η Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την AAA, η μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης στην Καλιφόρνια είναι 5,91 $, όντας κατά 1,67 $ ανά γαλόνι ακριβότερα από τον εθνικό μέσο όρο των 4,24 $. 

Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τους Καλιφορνέζους, ο κυβερνήτης Gavin Newsom ζητά τη διανομή κεφαλαίων στους κατοίκους με εγγεγραμμένα οχήματα για να περιοριστεί ο αντίκτυπος αυτών των ασυνήθιστα υψηλών τιμών βενζίνης. 

Παράλληλα η Καλιφόρνια σχεδιάζει να διαθέσει 750 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των τοπικών πρακτορείων λεωφορείων και τρένων που θα παρέχουν δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς για έως και τρεις μήνες. Αυτή η υποστήριξη θα ωφελήσει περίπου τρία εκατομμύρια Καλιφορνέζους που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αναβάλλονται για τουλάχιστον ένα έτος, οι φόροι που ήταν προγραμματισμένοι να ενταθούν στα υγρά καύσιμα όλων των πρατηρίων της πολιτείας, ως ένα ακόμη μέτρο κατά της ακρίβειας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης