Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την ανοικτή έκδοση της 488 Pista, ένα ονειρικό cabrio supercar παρουσίασε στο πλαίσιο του Monterey Car Week, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, η ιταλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 488 Pista Spider είναι η 50η ανοικτή Ferrari στην ιστορία της μάρκας. Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και τη σύνθετη κατασκευή της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής, το πρόσθετο βάρος σε σχέση με την κλειστή έκδοση του μοντέλου είναι μόλις 91 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι 1,92 – τιμή ρεκόρ για cabrio Ferrari – με τον V8 3.9 twin turbo κινητήρα να αποδίδει 720 ίππους στις 8.000 σ.α.λ και 770 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 2,85 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 8΄΄, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

Οι μηχανικοί στο Maranello χάρη σε κάποιες βελτιώσεις αύξησαν την κάθετη δύναμη κατά 20%, τοποθέτησαν στον βασικό εξοπλισμό τα συστήματα «Side-Slip Angle Control 6», «E-Diff3» και «F1-Trac», καθώς και το «Ferrari Dynamic Enhancer» που ρυθμίζει αυτόματα την πίεση στις δαγκάνες των φρένων και βοηθά τον οδηγό να κινηθεί στο όριο σε δρόμο με στροφές.

Η έναρξη της παραγωγής, το λανσάρισμα στην αγορά, ο αριθμός των μονάδων που θα κατασκευαστούν και η τιμή, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης