Ήταν θέμα χρόνου να αναστείλει την παραγωγή έπειτα από την εξάπλωση του ιού Covid-19 και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη. Ο όμιλος VW κλείνει άμεσα τα εργοστάσια σε Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη Γερμανία. 

Τις επόμενες ώρες θα επέλθει παύση εργασιών στις μονάδες παραγωγής του γερμανικού ομίλου στο Setubal της Πορτογαλίας, στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στις ισπανικές εγκαταστάσεις και στο εργοστάσιο της Ducati στην Ιταλία – αυτό της Lamborghini έχει κλείσει εδώ και ημέρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών προετοιμάζονται για την αναστολή της λειτουργίας τους. 

«Δεδομένης της σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης στις πωλήσεις και της αυξημένης αβεβαιότητας όσον αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για τα εργοστάσιά μας, η παραγωγή αναμένεται να ανασταλεί στο εγγύς μέλλον. Αυτό το έτος θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Η πανδημία μας φέρνει αντιμέτωπους με άγνωστες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις», ανέφερε ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης