Η τσεχική μάρκα παρουσίασε επίσημα το νέο Vision IN, ένα compact SUV το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ινδία, μία από τις μεγαλύτερες και ραγδαίως αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο μοντέλο της Skoda σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την ινδική αγορά και, όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει εμπνευστεί από την παράδοση και την κουλτούρα της χώρας. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που πατά στην πλατφόρμα MQB A0-IN, έχει μήκος 4,26 μέτρα και μεταξόνιο 2,671 χλστ.

Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερα δυναμική, με τη μεγάλη μάσκα, τη φωτιζόμενη γρίλια, τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στο αμάξωμα, τις χρωμιωμένες ποδιές και τις ζάντες 19 ιντσών να αναδεικνύουν τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό ακολουθεί την τοπική τεχνοτροπία «kalamkari», όπως υποστηρίζει η Skoda. Ξεχωρίζει η μεγάλη κεντρική οθόνη, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το εντυπωσιακό τιμόνι με τους διακόπτες αφής, η κονσόλα ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και η λιτή αλλά σύγχρονη αισθητική του σαλονιού. 

Όλες οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως φύλλα ανανά, ανακυκλωμένες πλαστικές ίνες, οργανικό δέρμα και κρύσταλλο. Για την κίνηση φροντίζει ο 1.5 TSI κινητήρας απόδοσης 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG.

To Vision IN έκανε πρεμιέρα σε μορφή concept. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να λανσαριστεί στην Ινδία το 2021. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης