Το δημοφιλές SUV της Honda ανανεώθηκε και προσφέρεται με έναν αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 160 ίππους, συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, προσφέροντας επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μηχανικό σύνολο του CR-V ανήκει στη σειρά Earth Dreams Technology και αντικαθιστά τη μονάδα 2.2L i-DTEC. Αποδίδει 160 ίππους και 350 Nm ροπής, έχοντας την καλύτερη αναλογία ισχύος – κατανάλωσης στην κατηγορία. Η μέση τιμή είναι μόλις 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με το αυτόματο κιβώτιο να διαθέτει πιο ευρεία κλιμάκωση σχέσεων. Χάρη στις ρυθμίσεις που έκαναν οι μηχανικοί της Honda, κατεβάζει ταχύτητες απευθείας από 9η σε 5η και από 7η σε 4η, πέρα από τα κατεβάσματα μιας ή δύο σχέσεων, προς όφελος της οδηγικής άνεσης, της απόκρισης, της απόδοσης, της κατανάλωσης και των μειωμένων θορύβων. 

Παράλληλα, το σύστημα τετρακίνησης Real Time AWD εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολύδισκο συμπλέκτη, παρόμοιο με τους συμπλέκτες των αυτόματων κιβωτίων της Honda για σύνδεση του κινητήριου άξονα με το πίσω διαφορικό. Αλλά αντί των δύο υδραυλικών αντλιών και του μηχανισμού σφαιρικού εκκέντρου των προηγούμενων συστημάτων, χρησιμοποιεί τώρα έναν ηλεκτροκινητήρα, που λειτουργεί τον συμπλέκτη μέσω υδραυλικής αντλίας. Ο ηλεκτροκινητήρας ελέγχεται από το Intelligent Control System, που επιτρέπει στο σύστημα να κατανέμει την ισχύ βάσει των συνθηκών. Το νέο σύστημα ανιχνεύει τις αλλαγές στις ταχύτητες περιστροφής κάθε τροχού πολύ ταχύτερα συγκριτικά με το παλιό σύστημα βοηθώντας στην αποφυγή της ολίσθησης των τροχών, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής όπως το χιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αισθητικής πλευράς, φέρει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών, φώτα ημέρας LED και φώτα τύπου προτζέκτορα HID, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα. Το εσωτερικό είναι πιο κομψό και λειτουργικό, περιλαμβάνει νέα οθόνη αφής 7 ιντσών και σύστημα πολυμέσων Honda Connect, ανώτερης ποιότητας υλικά, συρόμενο υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα και πολλά ακόμα. Οι χώροι είναι κορυφαίοι, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 589 έως 1.648 λίτρα με ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων. Επιπλέον, το μήκος του χώρου φόρτωσης φτάνει τα 1.570 χλστ., προσφέροντας τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ποδηλάτων mountain bikes για παράδειγμα. 

Το CR-V 1.6 i-DTEC AWD με το εννιάρι κιβώτιο είναι άμεσα διαθέσιμο, με την τιμή του στην εξοπλιστική έκδοση Elegance να ορίζεται στα 37.600€. Παράλληλα, ο αγοραστής λαμβάνει πέντε χρόνια εγγύηση ή 150.000 χλμ., ισάριθμα χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν service για τα ανταλλακτικά. Τέλος, η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. συνεχίζει το πρόγραμμα Honda Family, με το οποίο εξασφαλίζει δωρεάν ασφάλεια για έναν χρόνο σε όποιον αγοράσει αυτοκίνητο από τη στιγμή που ο ίδιος ή συγγενής Α’ ή Β’ βαθμού είναι ήδη κάτοχος μοντέλου της μάρκας.  

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του CR-V


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης