Έπειτα από το e-Tron και το Q4 e-tron Concept, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, η γερμανική φίρμα έχει στα σκαριά ακόμη ένα εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το e-Tron Sportback, ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία των coupe SUV. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το e-Tron και φέρει όμοιες προδιαγραφές, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν συνδυαστικά 408 ίππους και την αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση να φθάνει τα 418 χιλιόμετρα.

Το όχημα ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες αιχμής, όπως τους ψηφιακούς καθρέπτες, το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση, το virtual cockpit και τις δύο οθόνες OLED στην κεντρική κονσόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά, το -Tron Sportback διακρίνεται για τα σπορτίφ χαρακτηριστικά, την κεκλιμένη οροφή, το τονισμένο πίσω τμήμα και τις καλλίγραμμες καμπύλες του αμαξώματος. Στο εσωτερικό δεν αναμένουμε αλλαγές όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, ωστόσο οι χώροι για τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές θα είναι ελαφρώς περιορισμένοι σε σχέση με το e-Tron.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου αναμένεται τους επόμενους μήνες, με το λανσάρισμα να προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης