Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εντυπωσιάζει η νέα Porsche 911 Sport Classic η οποία έρχεται να τιμήσει την ιστορία του μοντέλου και να προσφέρει ένα ξεχωριστό και διαχρονικό σύνολο. Δια χειρός του τμήματος Porsche Exclusive Manufaktur, μας μεταφέρει στην δεκαετία του 1960, έχοντας σημαντικές ομοιότητες με την αρχική 911 του 1964 αλλά και επιλεγμένες τεχνολογίες που μας ταξιδεύουν πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά αυτό που τραβάει αμέσως τα βλέμματα στην εικόνα του μοντέλου είναι οι φαρδιές και κάθετες ρίγες που εκτείνονται κατά μήκος του, οδηγώντας το βλέμμα στην ιδιαίτερη αεροτομή. Το παρών δίνουν και LED-Matrix φώτα, ενώ οι ζάντες είναι 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω, την ώρα που ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ποιο νούμερο θα κοσμεί τις πόρτες ανάμεσα στο 1 και το 99.

Το ταξίδι στο παρελθόν συνεχίζεται και στο εσωτερικό όπου συναντάμε αναλογικό στροφόμετρο με ρετρό στιλ, την ώρα που χρησιμοποιείται ειδικό δέρμα που συνδυάζεται με υφασμάτινα ένθετα, δημιουργώντας έναν εκπληκτικά premium συνδυασμό.  

Την κίνηση των αποκλειστικά πίσω τροχών δίνει ένας 6κύλινδρος twin-turbo 3.7λτ. ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και συνδυάζεται χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλεκτική αυτή έκδοση θα περάσει τη γραμμή παραγωγής μόλις 1.250 φορές, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τον Ιούλιο του 2022, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τελική τιμή του συνόλου. 

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης