Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Για ακόμη μία φορά η Toyota καταφέρνει να τραβήξει πάνω της τα παγκόσμια φλας. Αυτή τη φορά ο επικεφαλής Akio Toyoda, στα πλαίσια προγραμματισμένης παρουσίασης, παρουσίασε 15 νέα μοντέλα ηλεκτρικών πρωτοτύπων τα οποία στα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορήσουν τόσο με τα σήματα της Toyota, όσο και της Lexus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά ο Toyoda παρουσίασε τα ηλεκτρικά οχήματα που θα λάβουν το λογότυπο bZ  με το bZ4X που έχει ήδη παρουσιαστεί να δείχνει τον δρόμο. Η γκάμα περιλαμβάνει SUV, μικρό crossover, σεντάν αλλά και μοντέλα με τρεις σειρές καθισμάτων, όλα όμως είχαν εξαιρετικά μαύρα φιμέ τζάμια, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή από το εσωτερικό τους. 

Στη συνέχεια της παρουσίασης είδαμε και το Lexus RZ ενώ τα φλας έκλεψε ένα σπορ διθέσιο αυτοκίνητο το οποίο (αμιγώς ηλεκτρικό), θα καταφέρνει το 0-100 σε κάτω από 2 δευτ. την ώρα που η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 700χλμ. Μπορεί να μην δόθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες για κάθε ένα από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν, όμως μερικά από αυτά θα βασίζονται σε ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες ενώ άλλα στη νέα e-TNGA που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Subaru. 

Όλα αυτά τα οχήματα αποτελούν μέρος του στόχου της Toyota και της Lexus να εισάγουν συνολικά 30 ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά έως το 2030, με στόχο 3,5 εκατομμύρια παγκόσμιες πωλήσεις. Μέχρι το 2035, η Lexus θα γίνει μια αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, στοχεύοντας σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου EV. Για να επιτύχει τους στόχους η ιαπωνική εταιρεία, δεσμεύτηκε να επενδύσει 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή μπαταριών έως το 2030. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης